Gundlach: goud gaat weer stijgen

Gundlach is een van de meest bekende en beste beleggers ter wereld. Naar zijn advies luisteren we dus best. De sterke Amerikaanse aandelenmarkt en de forse toename van de Treasury rentevoeten, gekoppeld aan de verrassende overwinning van Donald Trump op 8 november, lijkt wat kracht te verliezen.

Gundlach beheert meer dan 106 miljard dollar en heeft altijd goeie calls gemaakt. Hij denkt ook dat de markt veel te hoge verwachtingen heeft over de mogelijkheden die Trump heeft om de economie weer aan te zwengelen.

Hij denkt ook dat de Amerikaanse dollar voorlopig wel zijn beste tijd gehad heeft, en dat hij opnieuw gaat dalen. De rentevoeten hebben volgens hem ook een tijdelijke piek bereikt en de aandelenmarkten zitten volgens hem ook op een hoogtepunt.

Een heel interessante observatie die Gundlach maakt, is dat de goudprijzen op korte termijn gaan stijgen. Als je immers kijkt naar de positionering van de speculanten, dan zie je dat er heel veel negativiteit in de goudprijzen zit.

Zulke momenten van tijdelijke negativiteit zijn bijzonder goed voor beleggers die graag goud willen kopen of accumuleren. Net zoals in koopjesperiodes moet je ervoor zorgen dat je koopt wanneer de prijzen laag zijn, en niet wanneer de koersen hoog staan. Dat heeft immers geen enkele zin.

Het huidige positivisme op de markten neem je dus best met een flinke korrel zout. Beleggers zoals Gundlach zien de klepel wel hangen. Een flinke positie in goud is op dit moment een absolute must.

In onze webshop kan je heel veel mooie gouden en zilveren munten vinden die gemakkelijk te verhandelen zijn, overal ter wereld.

Maak snel je keuze en plaats je bestelling.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]