Londen nieuwe place to be voor goudaankopen?

Goud kopen is altijd een beetje een avontuur. Ofwel koop je online bij een gereputeerde webshop, ofwel ga je te rade bij de bekende goudhandelaars in Antwerpen, Brussel of Amsterdam. In zekere zin hebben veel beleggers een drempel om goud te kopen, maar in Londen wordt die drempel nu alvast voor een deel weggenomen.

Want onlangs is in het dure Mayfair stadsgedeelte van de Britse hoofdstad een nieuwe one-stop shop geopend voor wie fysiek goud wil aankopen. Hierdoor krijgen beleggers nu de kans om gouden staven en munten te kopen en ze direct daarna op te slaan in een kluis. Het is wel een behoorlijk chique bedoening, met een elegant aangeklede showroom en alles erop en eraan.

De handelaar Sharps Pixley zal goudstaven verkopen voor alle beurzen. Het gaat dan over goudstaafjes van 1 gram die ongeveer 50 euro kosten, tot een massieve en enorme goudblok van meer dan 11 kilo (400 ounce). De locatie is natuurlijk niet lukraak gekozen, in St James’s Street, een plaats waar nogal wat beheerders van hedgefondsen wonen en casinogokkers.

Londen wordt steeds meer aanzien als een plaats waar goud professioneel wordt verhandeld, maar een echte outlet om fysiek goud te kopen voor retailbeleggers was tot nu toe niet aanwezig.

De showroom, die een paar goudstaven tentoonstelt in openbare ruimtes, zal de echt grote staven echter wel voorbehouden voor de grote klanten, die ze kunnen bewonderen in een private ruimte.

Wie wil kopen, moet echter wel voorbereid zijn op een grondige controle: witwassers gaan er onherroepelijk uit, want wie meer dan 5000 pond besteedt tijdens één bezoekje zal een identificatiebewijs en bewijs van woonplaats moeten voorleggen.

De shop is ook bijzonder goed beveiligd en het heeft meer dan een jaar geduurd om alle beveiligingssystemen te installeren. Het gaat onder andere om gezichtsherkenningstechnologie en anti-braak rooksystemen.

Er zijn nog andere winkels die goud verkopen in Londen, zoals Harrods, maar deze shop wil de eerste zijn die een showroom heeft in een winkelstraat en die klanten de mogelijkheid biedt om het goud direct op te slaan in een kluis ter plaatse.

Dat is uniek, en de winkel komt er op een moment waarop de goudprijzen relatief laag staan. Dat kan behoorlijk wat interesse opwekken bij kopers.

Wie zin heeft om ter plaatse eens te gaan kijken, vindt hier alle info: http://www.sharpspixley.com/contact/

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.