Hillary Clinton’s emails onthullen gouden motief voor het ondermijnen van al-Qadhafi’s gezag

Op oudejaarsavond werden 3000 e-mails openbaar gemaakt in het vervolg van Hillary Clinton’s zogeheten “email gate”.

CNN wist uit verschillende email conversaties te achterhalen dat er een foto van Hillary viral ging op Facebook. Clinton antwoordde daarop met: “Why now? That was on way to Libya?” En met die “informatie” aangaande Libië moest de CNN lezer het doen. Vice wist echter het interessante werk te achterhalen.

Onder andere blijkt dat Libië van plan was om een door goud gedekte munt te creëren om zodoende te kunnen concurreren met de euro en de dollar.

Hoewel de – door Frankrijk voorgestelde – VN-Veiligheidsraad resolutie 1973 officieel beweerde dat de no-fly zone boven Libië uitgevoerd werd om burgers te beschermen, onthult een e-mail uit 2011 een minder nobele ambitie. Het onderwerp: “France’s client and Qaddafi’s gold”

De e-mail betreft een directe uitwisseling tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton en haar meest vertrouwde adviseur – Sid Blumenthal.

De email identificeert de Franse president Nicolas Sarkozy als leider in de aanval op Libië met vijf specifieke doelen voor ogen: om Libische olie in handen te krijgen, om te zorgen dat Frankrijk’s invloed in de regio behouden blijft, om Sarkozy’s reputatie in eigen land te verbeteren, om de Franse militaire macht te handhaven, en om al-Qadhafi’s invloed in te perken in wat gezien wordt als Franstalig Afrika.

Meest verbazingwekkende uit de email is het volgende:

Qaddafi’s government holds 143 tons of gold, and a similar amount in silver. During late March, 2011 these stocks were moved to SABHA, taken from the vaults of the Libyan Central Bank in Tripoli.

This gold was accumulated prior to the current rebellion and was intended to be used to establish a pan-African currency based on the Libyan golden Dinar. This plan was designed to provide the Francophone African Countries with an alternative to the French franc (CFA).

(Source Comment: According to knowledgeable individuals this quantity of gold and silver is valued at more than $7 billion. French intelligence officers discovered this plan shortly after the current rebellion began, and this was one of the factors that influenced President Nicolas Sarkozy’s decision to commit France to the attack on Libya

Hoewel deze interne e-mail de motiverende factoren van Frankrijk (en de NAVO) voor interventie in Libië samen probeert te vatten, is het opvallend dat het redden van levens van burgers nergens wordt vermeld. In plaats daarvan wordt er melding gemaakt van een angst dat Libië Noord-Afrika zou kunnen leiden naar een hoge mate van economische zelfstandigheid door middel van een door goud gedekte Afrikaanse munt.

Franse inlichtingendiensten zagen het Libische initiatief – om vrij te concurreren met westerse munten door middel van een lokaal en opvallend gouden alternatief – blijkbaar als genoeg bedreigend om te interveniëren door middel van militaire agressie.

Bronnen: Vice News, Zerohedge, Foreign Policy Journal, The Moscow Journal, CNN

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]