Lichte paniek in de markt: goud profiteert

Het was gisteren, maandag, een bijzonder slechte dag op de wereldwijde aandelenbeurzen. Vrijwel alle aandelen gingen lager. Er waren dan ook verschillende elementen die de koersen lager duwden. De vrees voor een Brexit bijvoorbeeld leeft nog heel sterk binnen de markt. Maar ook de terreurdaad in Orlando en het feit dat de volatiliteit hoger schoot naar het hoogste peil in zeker drie jaar, doet er allemaal geen goed aan.

Het begint stilaan een afgezaagd verhaaltje te worden, maar het goud en zilver deden het erg goed. Er zijn zelfs enkele analisten die hun glazen bol opnieuw hebben bovengehaald en zelfs een koers van 1400 USD per ounce voorspellen voor het gele metaal. Of het op korte termijn tot die prijs zal komen, valt nog af te wachten, maar zeker is dat edelmetalen het op dit moment beter doen dan aandelen.

En op korte termijn ziet het er evenmin naar uit dat deze trend omgebogen zal worden. Goud heeft immers nog een heel stuk goed te maken voor we opnieuw van een bull market kunnen spreken. De edelmetalen zitten al ongeveer vijf jaar in het slop, vanaf het moment dat goud in 2011 een top van iets meer dan 1900 USD per ounce neerzette.

Deze seculaire trend op de financiële markten zal nog wel een hele tijd aanhouden en uitmonden in extreme scenario’s, waarbij letterlijk iedereen zal willen gaan beleggen in goud en zilver. Daar zijn we momenteel nog een heel eind van verwijderd, maar dat is nu eenmaal de manier waarop stierenmarkten evolueren.

Slimme beleggers positioneren zich op de juiste manier en nemen nu al fysieke levering van mooie goud- en zilvermunten!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999