Financieel analisten bullish op goud

De terugkeer van George Soros naar de actieve beleggerswereld, en in het bijzonder zijn bearish posities tegen de markt en bullish positie tegenover het goud, heeft heel wat aandacht gekregen in de afgelopen maand.

En het is niet de enige financieel goeroe van wereldformaat die zich klaarhoudt voor het ergste en zich beschermt met goud. Twee leden van de befaamde Barron’s Roundtable, met name DoubleLine Capital obligatiegoeroe Jeff Gundlach en Zulauf Asset Management hoofd Felix Zulauf, zien beide een winst van meer dan 100 dollar voor het gele metaal aan de horizon.

Volgens Gundlach kan het goud gemakkelijk richting 1400 USD per ounce evolueren, vertelde hij aan Barron’s in een midyear update. Zulauf voegde er aan toe dat hij negatief gestemd is voor aandelen en positief voor hoogkwalitatieve obligaties. Ook hij denkt dat het goud later dit jaar kan doorstijgen naar 1400 USD.

Miljardair Paul Singer van Elliott Management gaf ook een interview waarin hij zijn pessimistische kijk op de economie uit de doeken deed, en vernoemde daarbij goud als noodzakelijk tegengewicht voor de huidige onevenwichten in het systeem.

De overheid denkt dat de genezing van het schuldprobleem kan worden tegengegaan met nog meer schuld, zegt hij, maar dat is uiteraard niet het geval.

Singer is bijzonder bullish op goud en erg sceptisch over de markten. Zelfs mensen die voordien sceptisch waren over het goud, beginnen nu stilaan hun kar te keren. Goud is een verzekeringsactief dat bijzonder goed van pas zal komen wanneer het tij echt keert op de financiële markten, en beleggers beginnen te realiseren dat alles er niet zo goed uit ziet.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999