Let op zilver dit jaar!

Wanneer we denken aan het investeren in edelmetalen, dan gaat goud meestal met de meeste aandacht lopen. Maar zilver kan nu wel eens de betere keuze zijn als je kijkt naar de fundamentals. Beide deden het beter dan de S&P 500 index. Ondanks de schommelingen van de zilverprijs dit jaar, voorspellen beleggingsanalisten, en zeker niet de minste, dat er nog meer winsten zitten aan te komen. De zilverprijzen zouden de komende jaren een pak hoger gaan, als je deze berichten mag geloven.

Je moet niet zo ver kijken om te begrijpen hoe dat komt: de prijzen stijgen terwijl het aanbod fors daalt. Zilver is immers een bijproduct van goud en andere metalen.

De wereld gebruikt nu veel meer zilver dan ooit tevoren. Denken we maar aan belangrijke industriële toepassingen. Het is een belangrijke component geworden voor smartphones, flatscreen tv’s, zonnepanelen, auto’s, en veel andere toepassingen.

Het industriële gebruik is nu immers goed voor de helft van de globale zilverproductie. De vraag zit fors in de lift.

Dat zorgt er uiteraard voor dat de zilverprijzen een stuk hoger gaan. Maar de prijzen krijgen ook een boost van een te kleine aanvoer van zilver. Als gevolg van de historisch lage zilverprijzen, gaan er veel mijnen sluiten en zal ook de exploratie voor nieuwe mijnen vertragen.

Zilver is dus een metaal dat heel veel mogelijkheden biedt. De helft van de vraag gaat naar industriële toepassingen, maar je mag niet vergeten dat zilver ook heel veel troeven heeft als beleggingsedelmetaal.

Door de enorm lage prijzen in historisch opzicht, is het daarom nog nooit zo aantrekkelijk geweest om in goud en ook zilver te gaan beleggen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999