JPMorgan verdient 1 miljard dollar met goudhandel

JPMorgan is een van de Amerikaanse partijen die het meeste verdient met de handel, opslag en financiering van edelmetalen. Dat staat vandaag te lezen in een artikel op Reuters.

De Amerikaanse zakenbank doet het hiermee een stuk beter dan andere banken en concurrenten. Dat vertelden twee bronnen los van mekaar aan Reuters.

De goudprijs is sinds het begin van het jaar fors gestegen. Het is daarmee een van de best presterende activaklassen dit jaar.

Door de coronacrisis wordt er massaal belegd in edelmetalen zoals goud en zilver. Er wordt enorm veel gekocht en hierdoor komt de normale werking van de markt op de helling te staan.

Maar JPMorgan is zeker dominant en laat zijn marktaandeel toenemen. De Amerikaanse zakenbank heeft zowat 1 miljard dollar verdiend tot half november. Volgens een consultant zullen de top 10 zakenbanken samen veel geld verdienen met edelmetalen, vooral goud.

De grondstoffenafdeling zal naar verluidt meer dan 1,5 miljard dollar opbrengen dit jaar, en zou Goldman Sachs van de troon kunnen stoten, aldus de bronnen.

Ook u kunt veel geld verdienen met edelmetalen maar een buy en hold lijkt ons veel meer aangewezen.

Goud is een echte langetermijnbelegging om weg te leggen!