JP Morgan verkiest goud boven aandelen

Zowel aandelen als goud hebben er sinds begin dit jaar een mooie herstelbeweging op zitten. Toch moeten we onze focus verleggen richting goud, alleszins volgens JP Morgan. Een expert van de zakenbank is van mening dat het nu verstandiger is om goud te kopen in plaats van aandelen.

Het advies van één van de meest gewaardeerde experts op Wall Street wordt in de financiële wereld op zijn minst serieus genomen. Marko Kolanovic, Global Head of Quantitative & Derivates Research bij JP Morgan, raadt beleggers aan om aandelen in te wisselen voor goud.

Verschillende Amerikaanse beurzen hebben hun verliezen van eind vorig jaar reeds goedgemaakt maar toch is Kolanovic wantrouwig over de huidige herstelbeweging. Volgens hem is de heropleving van technische aard in niet zo zeer van fundamentele aard.

Het heeft allemaal te maken met een populaire handelsstrategie waarbij er long wordt gegaan op momentumaandelen en short op de S&P500. Investeerders beleggen massaal in aandelen die in een opwaartse trend zitten zodat hun posities bij een dalende S&P500 worden afgedekt.

Wanneer er een ommekeer komt bij deze momentumaandelen, zal de heropleving abrupt stoppen, vandaar dat Kolanovic meer neerwaarts potentieel ziet dan opwaarts potentieel. Het kan 5 procent omhoog en 10 procent naar beneden volgens de expert, geen goede vooruitzichten met andere woorden.

Goud

Deze situatie maakt het voor hem duidelijk dat het best is om defensieve goudposities in te nemen. Beleggers mogen zich niet laten leiden door de sterke goudstijging om zo voluit te gaan voor goud, het is nog aangeraden om voorzichtig te handelen.

Het ‘milde’ monetaire beleid van de Federal Reserve is alleszins goed voor de goudprijs omdat er dan een neerwaartse druk komt op de dollar. Verder haalt hij ook aan dat Trump als presidentskandidaat, een dalende dollar in de hand werkt, ook dit heeft een positief effect op de goudprijs.

Kolanovic heeft eerder al accurate voorspellingen gemaakt zoals de aandelencorrectie in 2015 en de rebound van de olie- en goudprijs begin dit jaar. Of hij deze keer weer gelijk gaat hebben, valt nog maar af te wachten.

Bronnen: Finanzmarktwelt, CNBC

Foto: Publicdomainpictures

Het bericht JP Morgan verkiest goud boven aandelen verscheen eerst op Beurs.com.

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]