Jim Rickards: goudprijzen kunnen alleen maar stijgen

De befaamde goudkenner en belegger Jim Rickards gaf onlangs een bijzonder interessant interview op de televisiezender CNBC. Volgens hem zitten goudbeleggers gebeiteld en kunnen de goudprijzen alleen maar stijgen. De reden hiervoor is namelijk dat de centrale banken over de hele wereld hun uiterste best doen om de inflatie aan te wakkeren. Dat vertelde hij met de meeste overtuiging.

Elke centrale bank overal ter wereld wil inflatie, maar daar zijn ze nog lang niet in geslaagd. Het betekent wel dat ze zullen blijven proberen. Centrale bankiers kunnen deflatie niet toelaten, want dan stijgt de reële waarde van de schuldenlast die we hebben… ze zullen niet rusten tot ze hun doel bereiken.”

De woorden van Rickards zijn erg duidelijk en goudbeleggers weten wat er zal gebeuren: de waarde van ons (papieren) geld zal de komende jaren helemaal verdampen.

Centrale banken van de ECB tot de Bank of Japan hebben miljarden in de financiële markten gepompt en de rentevoeten naar ongelooflijk lage tot zelfs negatieve niveaus gebracht om de groei te helpen oppompen. Hoewel de inflatie die ze willen bereiken momenteel nog niet boven komt drijven, begint de goudprijs al aan te voelen wat er staat te gebeuren, vandaar de enorme stijging sinds het jaarbegin.

Lage rentevoeten verlagen ook de opportuniteitskost van het aanhouden van goud, dat uiteraard geen rendement biedt. Rickards beveelt een positie van 10% aan in goud, maar gaf geen prijsvoorspelling.

Ook wij vinden prijsvoorspellingen geven moeilijk, maar beleggers mogen gerust meer dan 10% van hun portefeuille in goud beleggen. Op die manier ben je immers beschermd mocht de rest van je portefeuille in risicovolle activa verliezen lijden als het echt verkeerd gaat met de monetaire experimenten die de centrale bankiers aan het doorvoeren zijn.

Kijk daarom eens goed rond in onze shop voor de mooiste munten in goud en zilver!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]