Jim Rickards: er komt een ‘enorme’ goudrally aan!

Naar Jim Rickards luisteren wanneer het op goud aankomt, is altijd een plezier. De man heeft niet alleen een enorme kennis van het monetair bestel, maar ook van de edelmetalen. Beide zaken zijn nauw met elkaar verbonden. Wie geen kennis heeft van het monetair bestel, zal ook nooit een goede kennis hebben van goud en zilver.

De goudprijzen zijn de jongste tijd een frustratie geweest voor edelmetaalbeleggers. Het is nu al een tijdje dat de prijzen er niet in slagen om op een duurzame wijze boven het niveau van de 1300 USD per ounce te breken. Jim Rickards maakt zich echter niet al te veel zorgen als we zijn laatste visie mogen geloven. Hij gelooft zelfs dat het mogelijk is dat de goudprijs naar de 10.000 USD per ounce gaat. Hij sprak onlangs met Kitco News en gaf een heel duidelijke uitleg.

Volgens hem zou de Amerikaanse centrale bank, de Fed, wel eens aan de basis kunnen liggen van wat Rickards een “enorme goudrally” noemt in het interview.

De markten nemen al voor de 100% aan dat de Fed de rentevoeten zal verhogen in december. Wanneer dat uiteindelijk niet zo blijkt te zijn, dan is het best mogelijk dat de goudprijzen als een raket de hoogte in schieten. Op de financiële markten moet je er nooit van uitgaan dat iets als een 100% zekerheid kan worden beschouwd.

In de huidige omstandigheden is het totaal onwaarschijnlijk en zelfs geflipt om te denken dat de goudprijzen een niveau van 10.000 USD per ounce zullen bereiken. Maar anderzijds, wie had kunnen denken dat de bitcoins en andere cryptocurrencies een dergelijke prestatie (800% dit jaar alleen al!) hadden kunnen neerzetten?

Indien er voldoende factoren en catalisten aanwezig zijn op de financiële markten, dan is het best mogelijk dat de koersen blijven stijgen. Niets is onmogelijk, en zeker niet wanneer je weet dat iedereen enorm negatief is gestemd voor de goudprijzen. Dat maakt een rally nog veel waarschijnlijker. Wanneer iedereen gepositioneerd is aan een kant, dan zal de boot overhellen naar de andere kant.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.