HSBC: zilver zal sterk blijven

De zilverprijzen zullen in het tweede kwartaal van 2016 behoorlijk sterk blijven. Hierdoor zal de bovenkant van de trading range van het witte metaal op 21,50 USD per ounce komen te liggen. Dat zegt HSBC in een recente trading update.

De bank met sterke roots in Azië verhoogde de gemiddelde prijsvoorspelling voor het volledige jaar vorige week tot 18 USD per ounce, terwijl de vorige prijs gemiddeld 15,90 USD bedroeg. De voorspelling voor het volledige jaar 2017 ging van 18 dollar per ounce naar 19,25 USD per ounce.

De zilverprijs heeft dit jaar al een fantastische prestatie neergezet. Als je kijkt naar wat de zilverprijs dit jaar al heeft gepresteerd, dan zitten we al aan een plus 47%! Wie had dat kunnen denken? Maar als je logisch nadacht eind vorig jaar, dan had je al kunnen zien dat zilver enorm ondergewaardeerd was en eens uit de startblokken zou schieten.

Zilver wordt gedreven door een stevige beleggingsvraag, net zoals goud, en door het feit dat beleggers over de hele wereld op zoek gaan naar beleggingsalternatieven met lage risico’s.

HSBC verwacht daarom dat de zilverprijzen wel eens sterk zouden kunnen blijven doorheen 2017. De redenen waarom ze dit zeggen, zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Ze baseren hun stelling op solide fundamentals, aangezien de aanvoer van de mijnen zal inkrimpen enerzijds, terwijl anderzijds de vraag naar industriële toepassingen en juwelen blijft toenemen.

Ook voor het goud ziet HSBC het wel zitten. Door de soepele monetaire politiek van de Fed, waardoor een renteverhoging uitblijft, de negatieve rentevoeten en de geopolitieke risico’s overal ter wereld zal de beleggingsvraag sterk blijven.

Vooral het krappere aanbod zal volgens HSBC de prijzen blijven ondersteunen. Na relatief gestage productietoenames in de afgelopen tien jaar, zal het aanbod uit de mijnen dit jaar en in 2017 afnemen, zei de bank. HSBC voorspelde dat het tekort voor de zilveraanvoer dit jaar 213 miljoen ounce zal bedragen.

Mooie vooruitzichten dus voor het zilver. Wie ervan wil profiteren kan eens rondneuzen in het grote aanbod dat we hebben!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]