Goud op hoogste peil in drie weken

Goud profiteert momenteel volop van een aantal zaken. De Amerikaanse dollar wordt zienderogen zwakker. Doorgaans hangt de liquiditeit op de aandelenmarkt samen met een zwakkere dollar, en daar profiteert uiteraard ook de goudprijs van. Dat zorgt ervoor dat de dollar index een pak lager gaat.

Als we kijken naar hoe de futures er op middellange termijn bij liggen voor het goud, dan is dat ronduit positief voor het goud. Heel veel beleggers kijken immers ook naar de technische ontwikkelingen om beleggingsbeslissingen te nemen. Dat alles zorgde ervoor dat gisteren, dinsdag dus, het goud bijna 13 dollar hoger ging tot 1372,50 USD per ounce. Het zilver ging 0,19 USD per ounce hoger en klokte af op 20,69 dollar per ounce.

De dollarindex is veel zwakker dan veel waarnemers hadden gedacht. We zitten nu zelfs op het laagste niveau in vijf weken tijd. De greenback zit in een fors neerwaartse trend terwijl hij de week ervoor zelfs nog op het hoogste peil in vier maanden tijd stond. Ondertussen daalden ook de olieprijzen tot het laagste niveau in vier maanden tijd.

Een andere factor die goud momenteel helpt, zijn de zwakkere aandelenmarkten. Doorgaans zijn dalende olieprijzen immers een negatieve factor voor aandelen in het algemeen, wat suggereert dat deflatoire druk nog steeds een problematisch gegeven is.

Er staat nu weinig in de weg van een verdere stijging van de goudprijs in de richting  van 1400 USD per ounce. Alle technische indicatoren wijzen daarop, en ook voor zilver gaan we vlotjes boven 600 euro per kilo.

Mis de trein niet, en spring erop nu het nog kan!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]