Bill Gross: weg van obligaties, in goud!

Bill Gross is een man waar iedereen naar luistert. De ex-PIMCO obligatiespecialist lijkt in te zien dat je dringend in goud moet beleggen. Hij is een van de jongste gezaghebbende stemmen die voluit voor het gele metaal gaat in plaats van voor obligaties die niets meer opbrengen, of zelfs negatieve rentevoeten hebben.

Gross is heel duidelijk: “ik hou niet van obligaties, ik hou niet van de meeste obligaties, ik houd niet van private equity,” zei hij. Gross runt voor Janus Capital een obligatiefonds ter waarde van meer dan 1,5 miljard dollar. Dat vertelde hij in een brief gericht aan zijn beleggers die woensdag uitkwam.

Reële activa zoals gronden, goud en tastbare goederen zijn volgens hem de zaken waarin beleggers geld moeten stoppen. Hij zei wel dat goederen zoals goud en gronden tegenwoordig moeilijker te verwerven zijn voor beleggers, aangezien de financiële wereld niet meer steunt op tastbare goederen zoals vroeger.

Ondanks het feit dat de prijzen de jongste tijd wat gedaald zijn, staan de goudprijzen nog altijd 27% in de plus, en zijn heel wat beleggers terecht op de trein gesprongen. Nadat ze een hoogtepunt van 1384 USD per ounce hadden bereikt vorige maand, zijn de Comex futures een beetje gezakt naar 1364 USD per ounce.

Gross zijn uitspraken zijn erg opvallend, zeker omdat hij obligaties publiekelijk afschrijft. Reële activa zoals goud kunnen ervoor zorgen dat beleggers hun centen veilig wegstoppen en nog wat returns krijgen. Banken en verzekeringsmaatschappijen hebben geen enkele manier meer om returns te krijgen, en dat zal fors wegen op hun toekomstige uitbetalingen.

Gross herhaalde dat goudbeleggers kunnen profiteren indien de centrale bankiers hun richting niet wijzigen. Indien we fiscale stimulus zien in Japan, China en uiteindelijk in de VS na de verkiezingen, moeten we volgens hem beleggen in reële activa in plaats van financiële activa.

Een gouden raad van Gross!

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.