Goud vindt steun op 1.300 USD

De goudprijs begint een mooie steun te vormen op 1.300 USD per ounce. Als we luisteren naar Michael Armbruster, een van de oprichters van Altavest, dan is goud bezig met een mooie steun te vormen net boven de 1.300 USD per ounce. Dat heeft ook te maken met het feit dat de rally op de aandelenbeurzen vermoeid begint te geraken.

Hij ziet duidelijk een negatieve correlatie tussen de goudprijs en de prestaties van de aandelenbeurzen. Wanneer de aandelenmarkten uiteindelijk beginnen te dalen, adviseert hij cliënten om opnieuw naar goud te kijken voor het opwaartse potentieel.

De zwakte van de goudprijs de afgelopen week wijten de meeste analisten aan winstnames, en het afsluiten van bullish posities. Dat is natuurlijk niet abnormaal na een dergelijke lange periode van stevige winsten. Een andere, en plausibele, verklaring voor de recente daling van de goudprijs heeft te maken met de afgenomen angst op de financiële aandelenmarkten. Wanneer er periodes van lage volatiliteit zijn, neemt de vraag naar veilige havens en risicoloze activa zoals goud af, en dalen de prijzen hiervan een beetje.

Als we even rond om ons kijken, dan zien we dat de aandelenmarkten op recordniveaus staan en dat de volatiliteit een recordlaagte bereikt. Als er dus één ding is dat we kunnen leren van de markt, dan is het dat beleggers gewoon niet bang (genoeg) zijn. En goudbeleggers moeten dit als een pre zien, aangezien de goudprijzen bijzonder sterk blijven ondanks een forse daling van de volatiliteit na de Brexit vorige maand. Juli is trouwens ook een vrij zwakke maand voor goud op seizoensbasis.

Geen probleem dus, en het beste moet nog komen!

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.