Hoeveel potentieel is er nog?

Met het ingaan van de maand december, noteren de vier belangrijkste edelmetalen intussen weer allemaal in de plus voor 2022 (in euro).

We zijn dus benieuwd wat december nog brengt. Meer dan een degelijke maand hebben we niet meer nodig, alvorens de bezitters van fysiek edelmetaal tevreden gaan kunnen terugkijken op 2022.

In de plaats van de korte termijn willen we vandaag het potentieel van de lange termijn nog eens tonen. De prestatie op één jaar is immers haast onbelangrijk, “juist zitten” voor wat komen gaat, is de zaak.

Eerder deze week luisterden we naar een interview met Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates. Dalio is niet de minste, zijn hefboomfonds verbaasde de wereld in 2008 door het jaar met een positief resultaat af te sluiten.

Het gesprek zelf verschijnt hopelijk binnenkort op de website van CNBC, wij noteerden al het volgende:

– Slim diversifiëren zal een noodzaak worden voor beleggers de komende jaren.
– Nu de wereldeconomie veel te veel schulden met zich meedraagt, is er geen enkel alternatief voor inflatie.
– Klassieke portefeuilles bestaande uit een aandelen/obligaties combinatie, gaan het in dit klimaat blijvend moeilijk hebben. 
– Op lange termijn, is cash nu echt “trash”.
– Financiële activa maken een (te) groot gedeelte uit van de bezittingen van de meeste investeerders. (onze toevoeging: Tastbare zaken zijn onderbelicht en zijn te weinig aanwezig in portefeuilles).

Wat is het ultieme tastbare goed in het financiële systeem?

Juist… Goud!

Maarten Verheyen schreef vorige week over de FED, de dollar en goud. Wij plaatsten zijn artikel hier op goudhub. Indien u nog niet de kans had om dit artikel te lezen, het is sterk aanbevolen!

Wij gaan één puntje toevoegen aan de analyse van Maarten. We denken namelijk al jaren dat wanneer het eindspel in volle gang is, Centrale Banken zo’n 40% van hun balans door goud zullen moeten ondersteunen.

Enkel goud kan voor stabiliteit zorgen in turbulente omstandigheden.

Hiermee bedoelen we voor de duidelijkheid NIET dat we terug zullen gaan naar een gouden standaard!
(laten we echt hopen dat we daar nooit meer terug naartoe moeten – iedereen die daar wel vurig op hoopt, moet toch eens grondig in de financiële geschiedenis duiken).

Wij hebben het WEL over het feit dat goud terug prominent zal moeten gaan “blinken” in de boeken van Centrale Banken. Niet op de oude manier met goud als geld, wel op de moderne manier. Goud als ultieme reserve.

Uit het artikel van Maarten halen we dat de balans van de FED ruim honderd jaar geleden, in 1914, 47,5% goud bevatte:

En vandaag, in 2022, slechts 5,7%:

Wij denken al heel wat jaren dat de FED vroeg of laat opnieuw zo’n 40% goud op haar balans zal moeten tonen, om stabiliteit te bekomen. (misschien wat meer, misschien wat minder)

In dat proces zou de balans qua verdeling in activa bijna terug moeten naar de situatie van honderd jaar geleden. 

Van 5,7% vandaag naar 40% ergens in de toekomst, zonder dat de FED goud zal kunnen bijkopen op de open markt? Iedereen kan uitrekenen wat zoiets voor de prijs zou betekenen…

Er is vandaag geen enkele reden meer om niet op zijn minst een basispositie in fysiek goud aan te houden!!!


Hoe goud kopen?
Wil u het zelf bewaren?
Kijk dan hier.

De meest efficiënte en veilige manier om fysiek Goud aan te kopen?
Open nu gratis een account bij goud999safe.com en u kan binnen enkele minuten reeds fysiek goud aankopen. Veilig, transparant en 100% gealloceerd!