Het grote probleem

De elite verzamelde weer in Davos voor de hoofdmis van de hypocrisie. Miljardairs en wereldleiders trokken met meer dan 1.000 privé-jets richting de Zwitserse bergen om het klootjesvolk te vertellen dat ze het klimaat om zeep helpen door zelfs nog maar te ademen

Dit jaar is het klimaat voor het eerst sinds lang geen absolute topprioriteit meer. Nee, het grootste probleem in de wereld is … 

desinformatie! 

Ja, ik kan me voorstellen dat de elite dat vindt. Ze zouden maar al te graag bepalen welke informatie wij nog in handen mogen krijgen.

Dat de elite via achterkamertjes in Davos en Bilderberg de wereld naar hun hand willen zetten en daarbij zo weinig mogelijk pottenkijkers willen, begrijpen we maar al te goed.

De elite worden tegenwoordig wel vaker in verlegenheid gebracht. Honderden leden uit de hoogste kringen frequenteerden Epstein’s eiland. Maar maak je geen zorgen, volgens onze media gebeurde daar niks illegaal. 

Over het feit dat figuren zoals Bill Gates, Bill Clinton, Bono, Richard Branson, … betrokken zijn, is relatief weinig te doen.

Ik hoor in de media amper verontwaardiging. Normaal zijn ze er als de kippen bij om te roepen hoe iemand gecancelled moet worden na een foute uitspraak. Deze keer blijft het doodstil.

De media zijn ondertussen alweer bezig om Bill Gates op te hemelen als de grote filantroop die miljoenen mensen over heel de wereld weerhoudt van een vroege dood. 

Dus ja, ik ben het voor deze ene keer met het World Economic Forum eens: desinformatie is het grootste probleem van onze tijd. In onze media zijn er voorbeelden genoeg te vinden.

In het verlengde hiervan is het toch opmerkelijk te noemen dat de linkse meute het narratief van de miljardairs van het WEF overnemen en met veel overtuiging agenda 2030 verdedigen?

Aan de peilingen en de protesten valt af te lezen dat de gewone burger er inmiddels meer dan genoeg van heeft en zo komen we uiteindelijk tot een visie die ik al lang wat langer deel in intieme kring: het WEF kan deze waanzinnige agenda enkel realiseren door de democratie buiten spel te zetten.

In Nederland gingen er al stemmen om op FVD te verbieden, in Duitsland hetzelfde verhaal met AFD en in de VS gaat men het Trump eveneens onmogelijk maken om aan de verkiezingen deel te nemen. Toeval? Denk het niet.

We gaan de democratie redden door bepaalde partijen uit te sluiten van de verkiezingen. De waanzin is stilaan compleet.

Of je het nu eens bent met FVD, AFD of Trump doet er zelfs niet toe. Ik ben het ook niet eens met de meeste politieke partijen maar ideeën bestrijd je via retoriek in plaats van ze te verbieden! 

Helaas moeten we vaststellen -en ik heb deze bedenking tijdens Corona ook al gemaakt- dat de burgers wel heel gemakkelijk hun rechten afstaan en nog makkelijker te manipuleren zijn door de dagelijkse propaganda die over ons uit wordt gestrooid. 

Herlees voor de aardigheid eens even een aantal kranten uit de Coronaperiode. We zijn inmiddels twee jaar verder en van al die propaganda is nagenoeg niks overeind blijven staan. 

Het is nu enkel nog wachten op de crisis die georganiseerd zal worden om onze rechten verder uit te hollen, de CBDC op te dringen en de vrije meningsuiting compleet aan banden te leggen.

Wat zal het worden? Disease X, een cyberaanval of nog iets anders?

PS. Een reply is niet nodig. Als je dit allemaal normaal vindt en zelfs nog wil verdedigen, bespaar je dan de moeite.

Groeten,

Maarten Verheyen