Het financieel system is zeer wankel

Op het eerste gezicht loopt alles prima, maar onder de oppervlakte borrelt er van alles en is de druk op het financieel systeem enorm hoog. Wie had immers begin dit jaar kunnen vermoeden dat de rentevoeten maar zouden blijven dalen? In februari 2015 bedroeg het totale uitstaande bedrag aan schulden met een negatieve rente slechts 3,6 biljoen dollar. Vandaag de dag is dit 13 biljoen dollar. Dat is een enorme toename. We zitten nu met staatspapier waarvoor mensen moeten betalen om in te beleggen.

De berekeningen werden gedaan door Bank of America Merrill Lynch. Aangezien dat er slechts twee jaar geleden bijna geen obligaties uitstonden met een negatieve rente, is de toename tot 13 biljoen dollar ongelooflijk. Een jaar later, in februari 2016, was dit bedrag al verdubbeld tot 7 biljoen dollar. En tot vandaag is het bedrag NOG eens verdubbeld.

Denk hier eens aan: de som van al het negatief rentende schuldpapier in de wereld is de afgelopen twee weken gestegen met een bedrag dat groter is dan het volledige bbp van Rusland. Net zoals subprime hypotheken tien jaar geleden zijn deze obligaties eveneens toxische activa, aangezien vele daarvan worden uitgegeven door failliete overheden (zoals Japan).

En net zoals tien jaar geleden worden ook deze toxische leningen met een ongelooflijk enthousiasme gekocht door de beleggers. Dat is een bijzonder onrustwekkend fenomeen.

Trap dus niet in deze val, en laat je niet meer afleiden door mensen die beweren dat goud geen functie meer heeft in het financieel systeem. Nu de opportuniteitskost van het aanhouden van goud en zilver helemaal verdwenen is, brengen deze activa zelfs meer op dan de voormalige veilige staatsobligaties. Bovendien heb je op die manier een goede bescherming tegen inflatie en staat er niemand tussen jou en je beleggingen.

Ontdek hier onze mooie beleggingsmogelijkheden in fysiek goud en zilver!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]