Grondstoffen trekken goud hoger in 2017

Er zijn verschillende tekenen dat de inflatie dit jaar wel eens stevig zou kunnen toenemen. De volgende twee jaar mogen de lonen in België in totaal (inflatie plus nominale verhoging) met 4% toenemen. Dat is een forse stijging. We zullen zien hoeveel reële koopkrachtverhoging daar uiteindelijk van overblijft. Niet veel vermoeden we.

De grondstoffensector voelt de bui al hangen en anticipeert. De grondstoffensector als geheel heeft 2016 als een positief jaar afgesloten. Meer nog, het was het eerste positieve jaar sinds 2012. Dat is goed nieuws voor harde activa zoals goud en zilver. Hoewel dit eerder monetaire metalen zijn, en geen grondstoffen, mag je er zeker van zijn dat goud en zilver ook een positieve invloed ondervinden van stijgende grondstoffenprijzen.

Jodie Gunzberg, hoofd grondstoffen en reële activa bij S&P Dow Jones Indices, heeft gesteld dat de grondstoffenprijzen hun stijging in 2017 en daarna kunnen verder zetten.

Ze wijst op drie factoren: Trump en inflatie, de Amerikaanse dollar en de olieprijzen.

De nakende aanstelling van Trump is heel positief voor grondstoffenprijzen. Een republikeins presidentschap doet vooral de basismetalen en granen sterk stijgen.

En de dollar is zo fors gestegen, dat een daling in de kaarten zit. Dat is positief voor grondstoffen en edelmetalen. Ten slotte zitten ook de olieprijzen in de lift. Dat voedt op zijn beurt de inflatie, waardoor de cirkel in feite rond is.

Je merkt het, een perfect storm voor goud en zilver in 2017. Positioneer je nu al, en speel in op het enorme potentieel van goud en zilver.

In onze shop vind je de mooiste gouden en zilveren munten. Er is bijna geen beter moment om nu bijvoorbeeld een monsterbox zilveren Philarmonikers te kopen. Profiteer ervan!