Goudrally verwacht tegen december!

De markt is extreem nerveus naarmate het einde van het jaar dichterbij komt. Dat zei Peter Hug, algemeen directeur trading, van Kitco in een recent interview. Hij waarschuwde traders ervoor dat ze hun goudbeleggingen moeten aanhouden.

Inderdaad, de markt ziet er bijzonder zenuwachtig uit. Vanuit het standpunt van een belegger is dit absoluut het moment waarop je verzekeringen moet aanhouden. Hij wees vooral op de politieke situatie, en gaf aan dat de minste wijziging van de situatie enorme gevolgen kan hebben op de aandelenmarkten.

Volgens hem zal het prijspatroon van goud tijdens de laatste maand van het jaar lijken op dat van december 2016, gaf Hug aan. De grafieken zien er volgens hem gelijkaardig uit zoals in december 2016. Het eerste gedeelte van de maand ziet er zwakker uit en daarna kunnen we een rally kennen vanaf december tot januari. Het is best mogelijk dat een gelijkaardig patroon opduikt tijdens deze cyclus, gaf hij aan.

Een van de belangrijkste redenen voor een rally is dat de markt al rekening houdt met een renteverhoging door de Fed in december. Hug gaf nog aan dat het weinig waarschijnlijk is dat de centrale bank zo agressief zal zijn als de analisten menen volgend jaar. Dat zou natuurlijk een boost betekenen voor de goudprijs. De renteverhoging van december zit in de markt, en dat is al een tijdje het geval, zei Hug. Sommige analisten geven aan dat de Fed de rentevoeten drie tot vier keer kan verhogen volgend jaar, maar dat is niet te zien in de grafieken. De enige reden waarom de Fed agressief zou kunnen verhogen, is een forse verhoging van de Amerikaanse groei.

De grafieken zijn niet schitterend op dit moment, maar de situatie kan uiteraard snel keren. Goud en zilver is iets wat je op elk moment in je portefeuille moet hebben. Wanneer de koersen zwak zijn dan is dat een ideaal moment om bij te kopen.

[xyz-ihs snippet=”goud”]