Flinke beweging in de goudmarkt mogelijk

Voor het einde van het jaar zou toch eindelijk wat opwinding in de goudmarkt kunnen komen. Ten minste, volgens Michael Dudas – partner bij Vertical Research.

Volgens hem ligt er een “breakout” in het verschiet.

Dudas:

It’s been eerily quiet in the gold and silver markets over the past few months. A breakout could happen as we approach this Fed meeting. With this low volatility, an event can spark a move either way. We think [gold] is going higher

De Federal Reserve meeting in December staat op de planning en een renteverhoging ligt in het verschiet. Die verhoging zou in principe al in de markt verwerkt kunnen zijn.

Daarnaast is men druk doende met belastinghervormingen in de VS.

De goudprijs kenmerkt zich op het moment als zijnde doods. Sinds mid-oktober koerst het in nauwe bandbreedte en daarnaast kenmerkt een lage volatiliteit de markt.

Dudas is van mening dat welk nieuws dan ook een flinke beweging teweeg kan brengen. Dat zou zowel lager als hoger kunnen zijn maar hij gaat uit van het laatste.

Hij is bijzonder bullish op goud voor het komende jaar en voorspelt een prijs van 1.400 dollar per ounce binnen de komende twaalf maanden. Een significant hogere prijs dan de huidige 1.284 dollar per ounce.

De dollar zal volgens Dudas volgend jaar haar downtrend vervolgen, iets wat tevens positief mag heten voor goud.

Daarnaast is de inflatieverwachting een belangrijk onderwerp. Hij voorziet ook daarin positief nieuws voor het edelmetaal.

Dudas:

Inflation expectations have been muted and the Fed is hoping and praying that they can get those expectations higher. That will turn around in 2018, leading to higher inflation expectations and remaining low real interest rates, which is typically supportive of gold and silver historically

Gekeken naar de belastinghervormingen verwacht Dudas voor de korte termijn wat neerwaartse druk voor goud.

Dat zal echter weer goedgemaakt kunnen worden door herinvesteringen, nieuwe vraag en een mogelijke verhoging in lonen, wat wellicht een positieve uitwerking heeft op het edelmetaal.

Bronnen: CNBC

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999