Goudprijzen onder de 1500

Op donderdag ging zowel de goud- als zilverprijs weer lager. We kunnen zeker niet spreken over paniek of angst. Het was eerder dat de edelmetaalprijzen er niet in slaagden om een bepaald weerstandsniveau te overwinnen. De trend is omgekeerd en zit nu eerder neerwaarts gericht. Er wordt dus nu eerder verkocht op rallies die de weerstandslijn raken.

De correctie van donderdag kwam exact op het moment dat de traders verwachtten. De slotkoers onder de 1500 USD per ounce betekent dat de kans groot is dat de goudprijs de recente laagtepunten van onder de 1460 USD per ounce zullen aantikken. Op basis van de technische analyse verwachten we nu een eerste doel van 1440 USD per ounce. Het zal waarschijnlijk een soort salamicorrectie worden waarbij er elke dag een beetje van de koers vanaf gaat.

Op zich is dat niet zo erg.

Het is en blijft namelijk een goede strategie om goud en zilver ‘on the dips’ te kopen. Dat is de strategie die normaal gezien het beste resultaat oplevert.

Ook blijft er enorm veel onzekerheid op de markt. Denk maar aan de brexit en de handelsoorlog die nog steeds woedt. Daarom zou het zeker geen slim idee zijn om geen goud en zilver meer te blijven aankopen, wel integendeel.

Voor nieuwe aankopen kijken we op de eerste plaats naar zilver en platina. Dit zijn de goedkoopste edelmetalen die er op dit moment te kopen zijn.