Goudprijzen corrigeren wat

De goudprijzen zijn afgelopen vrijdag een beetje gecorrigeerd van het hoogste peil in 13 maanden tijd. De futurestraders boekten wat winst in aanloop naar het weekend.

De Verenigde Staten zitten geopolitiek gezien in woelig vaarwater. Trump maakt met iedereen ruzie en de VS hebben Iran deze week de schuld gegeven voor de aanval op schepen in de Golf van Oman. De Amerikaanse oorlogsschepen patrouilleren doorheen de regio en het geduld van president Trump met Iran begint stilaan uit te doven.

Het begint stilaan een bijzonder precaire situatie te worden op de financiële markten. Deutsche Bank zit geplaagd met enorm veel derivaten die ze alleen maar kunnen dumpen in een bad bank. Dat is een groot gevaar voor de financiële markten.

Bovendien is er ook nog het feit dat door de extreem lage rentevoeten de financiële markten gedreven worden naar beleggingen die helemaal niet goed zijn. Er is gewoon veel te veel slecht geld in omloop dat dan maar van armoe in rommel gestoken wordt omdat de rest toch niks opbrengt.

Dat is uiteraard het beste recept op grote rampen.

Beleggers die goud opnemen in portefeuille doen dat niet omwille van het fantastische rendement, maar om bescherming op te nemen. Dat is de belangrijkste reden.

Goud heeft geen tegenpartijrisico en betaalt omwille van die logische reden dan ook geen coupons of dividenden uit. Laat u niets wijsmaken: goud is en blijft de beste investering voor wie risicoavers is.