Goudoutput zal sterk dalen

De goudproductie zal in bepaalde regio’s een ‘laagtepunt van verschillende generaties’ bereiken. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd door S&P Global Market Intelligence. Het gaf aan dat vooral landen zoals Australië en Peru in de problemen zitten.

Hoewel de wereldwijde goudproductie naar verwachting nieuwe hoogtepunten zal bereiken volgend jaar en in 2020 en in 2017 een nieuw record bereikte van 106,5 miljoen ounce, verwacht men vanaf 2021 en daarna een ommeslag. Dat blijkt nog uit research die S&P Global in haar jaarlijkse Gold Pipeline rapport vermeldt.

Er zijn heel wat nieuwe sites die worden gerund en heel wat activa die op weg zijn naar productie. Daarom verwacht de instelling verdere toenames van de productie tot 2020 tot maar liefst 111,7 miljoen ounce. Daarna zal de output opnieuw dalen en de nieuwe groei in 2021 teniet doen.

Uiteindelijk is de conclusie dat de wereldwijde output met bijna 15% zal dalen tegen 2022. Vooral de dalende grades worden hier als schuldige aangewezen. Zoals vermeld zijn vooral Australië en Peru getroffen.

In Australië zal de goudoutput naar verwachting dalen tot een recordlaagte van 6,8 miljoen ounce tegen 2022. Dat is een daling van 33% in juist drie jaar tijd.

Ook in Peru gaan we fors lager.

Goud wordt dus alweer eens wat zeldzamer…

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.