Wells Fargo: “Zilver absoluut koopwaardig”

Na de grote verkoopgolf mogen de edelmetalen koopwaardig heten, aldus het Wells Fargo Investment Institute. Zeker voor lange termijn beleggers mag zilver daarbij als beste investeringskeuze worden weggezet.

Wells Fargo Real Asset Strategy head John LaForge: “At the top of our commodity buy list are metals, especially precious metals. Silver looks to be the best buy. It is down … and has a good fundamental backdrop … For long-term investors, accumulating silver in the $13-$14 range, looks like a ‘good deal,’ in our view”

De zilverprijs daalde de afgelopen zes maanden met liefst 10,6 procent, het koerst op het moment op de 14,79 dollar per ounce.

Wells Fargo is van mening de sterke dollar eind dit jaar aan kracht afneemt. De sterke Amerikaanse munt zorgde voor een behoorlijk afnemende Amerikaanse interesse in de edelmetalen. Die trend staat volgens de bank op omkeren.

Ook Metals Focus ziet voor zilver voldoende potentieel. Gekeken naar de vraag naar zilver baren en munten ziet het een herstel voor 2018. Ook de vraag naar zilver voor sieraden en zilverwaren zal naar verwachting toenemen. Evengoed verwacht het dat de prijsstijgingen in landen als India er voor zullen zorgen dat de toename bescheiden zal zijn.

De industriële vraag zal naar verwachting in 2018 met 2 procent toenemen en bij een stijgende vraag uit de zonne-energie- en de automobielsector een recordhoogte bereiken.

Daarnaast Ron Tremblay, President en CEO van Levon Resources, die de zilvermarkt in 2018 ziet verbeteren. Hij voegde eraan toe dat beleggers “geduld moeten hebben, want de markt zal omkeren”.

Ook Nicholas Konkin, van Golden Arrow Resources is van mening dat de zilvermarkt een “interessante aankoopkans voor beleggers biedt om zich te positioneren”

Voor hem bestaat er geen twijfel over of maar wanneer de prijs omhoog gaat. En wanneer dat gebeurt zal het bijzonder hard gaan, aldus Konkin.

Bronnen: Investing News, Kitco

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999