Gouden en zilveren munten vliegen de deur uit

De vraag naar de U.S. Mint Silver Eagles kende aan het eind van september wederom een piek, met een verkoop van bijna drie miljoen. In iets meer dan een week steeg de verkoop van deze zilveren munten van 1,9 miljoen naar 2,9 miljoen stuks, bijna een verdubbeling ten opzichte van de maand ervoor.

De verkoop van Silver Eagles in augustus bedroeg “slechts” 1,5 miljoen, tegenover 2,9 miljoen in september. Toch was dat al een stijging van 72 procent ten opzichte van de maand juli.

Begin vorige maand werd al duidelijk dat de 2018 American Eagle Silver Bullion Coins van de U.S. Mint tijdelijk waren uitverkocht. De US Mint voerde vervolgens haar productie op. Ook de platina American Eagle munten zijn al sinds mei uitverkocht.

Maar niet alleen de US Mint kent een piek in de zilververkoop, ook de Australische Perth Mint zag de verkoop van zowel goud- als zilvermunten stijgen.

De verkoop van goudproducten door de Perth Mint deed in september haar hoogste punt aan sinds januari 2017. Dit terwijl de verkoop van zilveren munten meer dan verdubbelde ten opzichte van augustus.

Vooral de lage goud- en zilverprijs is daar volgens de Perth Mint debet aan. De verkoop van gouden munten en geslagen baren steeg 61 procent ten opzichte van augustus.

De goudverkoop nam daarnaast zo’n 35 procent toe in september ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De goudprijs daalde daarbij zo’n 0,8 procent vorige maand, een zesde maand op rij aan dalingen.

Neil Vance, Group Manager minted products bij de Perth Mint: “We have experienced added interest in our bullion coins since the drop in price of both gold and silver during August. Some of this is down to the previously dormant U.S. market, which at last is showing signs of reawakening”

De verkoop van zilver steeg 151 procent ten opzichte van augustus tot 1.305.600 ounces, het meest sinds maart 2016. In vergelijking met een jaar geleden steeg de verkoop met zo’n 87 procent.

De Perth Mint verfijnt meer dan 90 procent van het nieuw gewonnen goud in Australië, de op één na grootste goudproducent ter wereld, na China.

Bronnen: Reuters, Bloomberg, Silverseek

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]