Socgen verkiest zilver boven goud

Het moment is eindelijk daar om zilver serieus te nemen. Dat althans de visie van Societe Generale, dat momenteel zilver verkiest boven goud.

Zij hebben hier een duidelijke redenering voor. Zilver is immers een industrieel metaal en heeft bepaalde toepassingen in de economie. Het hangt erg nauw samen met koper, en daar ziet Socgen upside in. Zij zien de zilverprijzen vanaf dat niveau hoger gaan. De trading aanbeveling is dan ook om goud in te ruilen tegen zilver tot de goud-zilver ratio de 71 bereikt.

De analist in kwestie zegt dat ze deze tip hebben gelanceerd toen de ratio op 85 stond. Nu bedraagt hij 81,8.

Historisch gezien heeft deze ratio nooit op de huidige niveaus gestaan. Sindsdien is hij gedaald, maar er is nog wat ruimte naar beneden toe.

Zilver heeft zoals jullie weten een behoorlijk moeilijk jaar achter de rug. De spot prijzen bereikten in september een laagtepunt van het jaar, rond de 13,95 USD per ounce. De afgelopen vijf jaar is zilver een slechte belegging geweest. De prijzen hebben immers meer dan 32% verloren en daarvan verloren we 10,73% in de afgelopen zes maanden alleen al.

Wanneer het aankomt op de goudprijzen, is Socgen evenmin erg negatief. De bank benadrukte dat ze nog steeds een mooie herstelbeweging verwacht vanaf het huidige niveau. Dat heeft te maken met de onhoudbare positie van de shorters.

Met andere woorden, indien je echt value zoekt op de markten dan moet je naar zilver kijken. De historische ratio is helemaal uit de haak en dat is het moment om er echt voor te gaan! Een mooie Monsterbox zilver is een prima belegging aan dit niveau!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999