Goud zit in de vroege fase van een bullmarket

Hoewel goud vastzit rond de 1300 USD per ounce, en deze week rond dit niveau is blijven trappelen, is er ten minste één publicatie die merkt dat er een nieuwe bullmarket zit aan te komen. Zij citeren zelfs dat “het monetaire tij aan het keren is.”

Het rapport getiteld “In Gold We Trust” is al heel veelzeggend. Het wordt gepubliceerd door de in Liechtenstein gebaseerde beleggers en asset managers Incrementum AG. Zij gaven aan dat er drie fundamentele factoren zijn die erop wijzen dat het tij aan het keren is en dat de goudprijzen op lange termijn zal ondersteunen.

Ten eerste zien zij dat het monetair beleid aan het verschuiven is. De omkering van kwantitatieve versoepeling naar kwantitatieve verstrakking is iets wat in het publieke discours bijzonder weinig aandacht krijgt. Maar de gevolgen van deze monetaire bocht kunnen wel eens bijzonder slecht vallen.

Het tweede argument dat zij naar voren schuiven is de wereldwijde monetaire orde. Hierdoor kan de Amerikaanse dollar mogelijk wel eens onttroond worden als de wereldwijde reservemunt. Dat zou bepaalde geopolitieke spanningen en verschuivingen teweegbrengen waardoor de landen die nu veel goud hebben, in het voordeel zijn.

En ten derde zijn er verschillende veranderingen op het vlak van technologie. We zien dat de transacties over de hele wereld worden gedigitaliseerd en dat er cryptocurrencies opduiken die een serieuze verandering van het paradigma op de financiële markten kunnen veroorzaken.

Bijzonder opvallend is dat de auteur van het verslag aangaf dat goud en cryptocurrencies geen vijanden zijn, maar vrienden. Ze kunnen samen fungeren als middelen om te beleggen buiten het banksysteem.

Maar voor ons zijn fysiek goud en zilver nog steeds de basis voor elke portefeuille. Het zijn de enige activa die echt in staat zijn om beleggers te beschermen wanneer het fout gaat. Zilver zet een turbo op je portefeuille en voor wie nog meer wil diversifiëren, kunnen ook platina en rhodium interessante beleggingen zijn.

[xyz-ihs snippet=”goud”]