Goud zakt nadat Clinton vrijgepleit wordt

De Amerikaanse presidentsverkiezingen draaien uit op een ongelooflijke farce. Op zondagavond onze tijd werd immers bekend dat de Amerikaanse FBI het onderzoek naar de emailserver van Hillary Clinton afrondt zonder specifieke gevolgen. Dat betekent dat de FBI in de 650.000 e-mails geen strafbare feiten heeft gevonden.

Wat er ook van zij; de goudprijs daalt vanochtend met ongeveer 20 dollar per ounce. Dat was te verwachten. Beleggers denken dat Clinton stabiliteit zal brengen als presidente, en dat er dus minder nood is aan een afdekking in de vorm van goud.

Het kan gevaarlijk zijn om een dergelijke redenering aan te hangen. Want Clinton is iemand die in tegenstelling tot Obama waarschijnlijk meer zal interveniëren op internationaal vlak. Een van de argumenten die beleggers hanteren bij het beleggen in goud, is de indekking tegen geopolitieke onzekerheid. En volgens ons zal die onder Clinton zeker niet minder worden.

Integendeel. Clinton zal ook volgens ons niet meteen moeite doen om ervoor te zorgen dat de schulden in de Verenigde Staten naar beneden gaan. Zowel zij als Trump zijn voorstanders van het investeren in infrastructuur om de economie weer aan te zwengelen. Dat zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat de inflatie en de schuldenniveaus weer omhoog gaan.

Goud en zilver zijn ideale instrumenten om ervoor te zorgen dat je vermogen in dergelijke omstandigheden overeind blijft. Het zijn immers reële activa die niet zomaar kunnen worden bijgedrukt. De overheid heeft op je goud en zilver geen enkele invloed. Als je het op een veilige plek bewaart, dan vrijwaar je jezelf van de invloed van de overheid. In deze tijden is dat geen overbodige luxe. Zorg er wel voor dat je uitsluitend fysiek goud en zilver aankoopt. Enkel op die manier kan je jezelf beschermen.

Kijk snel in onze shop, waar je het beste en ruimste assortiment aan mooie zilveren en gouden munten vindt.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]