Goud wat onder druk, maar…

De goudprijs viel afgelopen maandag terug naar het laagste peil in twee weken. Die terugval kwam er door positieve commentaren die een vooraanstaand lid van de Fed gaf over de Amerikaanse economie.

Goud werd verhandeld rond de 1333 USD per ounce aan het start van de werkweek, toen Fed Vice Voorzitter Stanley Fischer op een conferentie in Aspen vertelde dat een renteverhoging dit jaar werd overwogen en dat de economische groei zou aantrekken.

David Wilson, directeur research van Citi, gaf hierover maandag op CNBC enkele toelichtingen. Hij vertelde dat de rally die we dit jaar in de grondstoffenprijzen hebben gezien ietwat overtrokken is geweest. Volgens hem zijn de prijzen een beetje vooruitgelopen op een herstel, nu we meer dan halverwege het jaar zijn.

Toch is er geen enkele reden om de posities af te bouwen volgens deze strateeg. De obligatiemarkten noteren immers op recordniveaus, en worden vooral geholpen door enorm sterke aankopen van activa die de centrale banken over de hele wereld aan het uitvoeren zijn. Door de negatieve rentevoeten zal goud ook profiteren.

Er is ook veel onzekerheid over de manier waarop de centrale banken het beleid zullen kunnen normaliseren, en dat is een sterke ondersteuning voor de goudprijs.

UBS verwacht trouwens dat de gemiddelde goudprijs volgend jaar 1400 USD per ounce zal bedragen. Dat is beter dan de gemiddelde prijsvoorspelling van 1250 die Citi voor volgend jaar vooropstelt.

Op lange termijn ziet de beleggingscase voor goud er nog altijd solide uit, vertelde Alan Miller van SCM Direct aan CNBC.

De goudproductie zal trouwens in de toekomst afnemen, wat de prijzen zal ondersteunen.

Beleggers zitten dus nog altijd meer dan goed met beleggingen in goud en zilver!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]