Goud stijgt na overwinning Biden

Goud gaat maandagochtend bescheiden hoger omdat de Democratische genomineerde Joe Biden zijn plaats als verkozen president blijft veiligstellen. Een versoepelend monetair beleid staat ook de komende jaren in de sterren, met een nulrente tot minstens 2023. Hoewel sommige staten hun officiële aantekening van de verkiezing van vorige week niet hebben vrijgegeven, heeft Biden genoeg stemmen veiliggesteld om de race naar het Witte Huis te winnen, volgens de berichten in de media. Dat vermeldt Kitco.

Hoewel Biden zijn plaats in de geschiedenis blijft verstevigen en de meeste stemmen voor elke Amerikaanse president verzamelt, zeiden vele politieke experts dat de komende weken met onzekerheid zullen worden gevuld, aangezien van president Donald Trump niet wordt verwacht dat hij het zomaar zal opgeven. Hij heeft al rechtszaken aangespannen in verschillende staten in een poging om de resultaten te verschuiven.

Volgens veel grondstoffenanalisten zullen twee factoren de goudprijs blijven ondersteunen. Ten eerste, een Biden presidentschap — zelfs met een verdeeld Congres – zou moeten leiden tot meer stimulusmaatregelen. De tweede factor is dat de aan de gang zijnde politieke onrust de safe-haven vraag naar goud zal stimuleren.

Beide factoren zullen ook blijven wegen op de dollar van de V.S. aangezien hij op bijna het laagste peil in twee maanden staat. Analisten hebben gezegd dat de Amerikaanse dollar essentieel zal zijn voor het toekomstige pad van het goud.

Naast de politiek verwachten veel analisten ook dat de economische onzekerheid op de dollar weegt en dat het goud opnieuw wordt ondersteund.

Deze afgelopen week heeft men nieuwe records gezien in COVD-1 infecties in de V.S.

Meer dan 10 miljoen mensen in het hele land zijn besmet, en gezondheidsambtenaren zeiden dat het alleen maar zal verergeren.

Vele analisten en economen zeiden dat de pandemie zal wegen op de economische groei in het nieuwe jaar.

Niet alleen zien analisten een sterke fundamentele steun voor goud, maar de markt heeft ook belangrijke technische stappen gezet omdat de prijzen in de buurt van een zeswekelijks hoogtepunt staan.