Goud steeg sinds januari niet zo lang achter elkaar

De goudprijs is vandaag stijgend, na een rustige ochtend, op 1.237 dollar per ounce. Het ligt op koers om voor de vierde week op rij stijgend de week uit te gaan, de langste reeks aan wekelijkse stijgingen sinds januari.

Dit terwijl stijgende zorgen over de vooruitzichten van Amerikaanse omzet van bedrijven aandelenmarkten lager zetten en ook globaal de dreiging van een economische vertraging merkbaar is.

ANZ analist Daniel Hynes: “This Friday’s slow trading is just a temporary lull in amore structural move higher in the coming days… Over the last 24 hours, the rebound in equity markets probably just has heldoff the impetus that we saw”

Politieke en economische onzekerheden, waaronder de spanningen tussen Saoedi-Arabië en het Westen, de onzekerheid rond de begroting van Italië en de Brexit zullen de goudprijs op de mid-lange termijn waarschijnlijk laten stijgen, aldus Hynes.

Derde kwartaalcijfers aangaande het Amerikaanse BBP worden vandaag verwacht en lager dan verwachte cijfers kunnen ervoor zorgen dat het negatieve sentiment aanblijft.

Zorgen aangaande economische groei zou mogelijk kunnen leiden tot een verandering in het monetaire verkrappingsbeleid van de Fed, wat positief uit kan pakken voor goud.

De goudprijs is met zo’n 6 procent gestegen na een daling tot medio augustus op 1.159 dollar per ounce. Dat kwam overeen met het laagste punt sinds januari 2017.

Het gele edelmetaal daalde met zo’n 10 procent ten opzichte van de piek van april dit jaar, boven de 1.350 dollar per ounce, wegens de aanhoudend sterke dollar.

Maandenlang bleef goud in consolidatiezone, tussen de 1.180 en de 1.220 dollar per ounce, drie weken geleden kwam daar echter verandering in na een uitbraak.

Wang Tao, technisch analist bij Reuters, ziet de 1.252 en de 1.263 dollar per ounce als breekpunt, aangezien het tot op heden de weerstand op de 1.238 dollar per ounce nog niet positief heeft weten te doorbreken.

Todd Horwitz, chief marketing strateeg bij BubbaTrading.com, meent dat goud de komende dagen zal uitbreken om hoger te gaan naar volgend doel op de 1.275 dollar per ounce.

Volgens Horwitz lijkt er sprake van genoeg potentieel, aangezien goud een stuk beter presteert dan een maand geleden het geval. Goud bevindt zich in een ideale positie om door te stijgen en het lijkt erop alsof de bodem is gezet, aldus Horwitz.

Bronnen: Reuters, Kitco

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”promo”]