Goud doet wat het moet doen

Het heeft een tijdje geduurd voor het uiteindelijk is gelukt, maar goud doet nu wel wat het moet doen: stijgen wanneer de aandelenmarkten dalen. Zoals je wel hebt gezien, hebben we vorige week een enorm slechte week gehad op de beurzen, die nog slechter was dan de voorgaande. Alles wat naar risico rook, werd genadeloos afgestraft en ook met schulden beladen bedrijven kregen klappen.

Maar in die moeilijke periode vervulde goud precies de rol die hij verondersteld was te vervullen: stijgen. Zo sloot het gele metaal de week af op een driemaandelijks hoogtepunt aangezien de Amerikaanse aandelenmarkten daalden en de obligatierentes ook fors daalden.

De goudmarkt is aan de betere hand, want de goudprijzen maken hun vierde week van opeenvolgende winsten door en zitten op schema op een neerwaartse trend die al zes maanden aan de gang is te doorbreken. De goudfutures voor december noteerden op een driemaandelijks hoogtepunt, en de laatste koers was zowat 1243 USD per ounce. Tot dusver deze maand is het gele metaal al bijna 4% gestegen.

Hoewel goud profiteerde van safe haven flows, blijft de vraag naar zilver bijzonder zwak. Het witte edelmetaal profiteert van de tweede week van winsten maar heeft minder goed gepresteerd dan goud. De goud-zilver ratio blijft rond het hoogtepunt van augustus, met name 84,20 punten. De december zilverfutures noteerden voor het laatst rond 14,775 per ounce.

De winsten in goud waren afhankelijk van de aandelenmarkten die sterk daalden. De techsector lijkt de daling te versnellen. Dat komt uiteraard de goudmarkt ten goede. Want het sentiment is ook enorm belangrijk. Zolang de aandelenmarkten goed presteren, voelen beleggers geen noodzaak om goud in portefeuille op te nemen. Dat is nu helemaal aan het veranderen.

De markten realiseren zich eindelijk dat goud een absolute must is in een portefeuille. We zullen zien hoe deze evolutie zich doorzet.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999