Goud reageert fel op Trump presidentschap

Het onvoorstelbare is gebeurd, Trump is president geworden. Onvoorstelbaar tenminste voor de mainstream media, die niet door hadden dat de campagne van Hillary bijzonder zwak was, en dat haar aanwezigheid op sociale media veel minder sterk was dan die van Trump. In de eerste speech van de nieuwe president klonk hij in elk geval een stuk gematigder dan in zijn aanvallen naar Clinton.

En de goudprijs? Die reageerde aanvankelijk bijzonder sterk, maar moest daarna een groot deel van de forse winsten die woensdag werden geboekt terug afgeven. De gematigde speech van Trump zorgde er immers ook voor dat de Amerikaanse dollar wat kon herstellen.

Goud was immers gestegen tot het hoogste peil in zes weken, en kon een winst van maar liefst 5% voorleggen. De prijs steeg tot maar liefst 1337,40 USD per ounce. De verrassing dat Trump toch president was geworden, zorgde voor een vlucht naar veilige havens zoals goud.

Maar later viel de goudprijs terug tot onder de 1300 USD per ounce, door de hogere dollar en de herstellende aandelenmarkten. Een groot deel van de verklaring ligt zoals gezegd in de verzoenende en presidentiële toon die Trump aansloeg in zijn overwinningsspeech. Er was niets terug te vinden van de harde retoriek van ervoren.

Dit alles kalmeerde de markten. Maar de flauwe reactie op korte termijn is niet richtinggevend voor de goudprijs op langere termijn. Op lange termijn staat de goudprijs immers voor een forse stijging, en daar zijn goede argumenten voor.

Trump zal immers de schulden in het systeem niet verminderen, en wel integendeel. Dat is bijzonder goed nieuws voor alle activa die positief reageren op hogere inflatie, inclusief goud en zilver. Ook de geopolitieke onzekerheid zal de komende jaren ongetwijfeld toenemen. Trump heeft immers geen enkele ervaring op dat vlak en zal soms onvoorspelbaar uit de hoek komen, menen specialisten.

Kortom: fysiek goud en zilver blijven absolute musts voor beleggers die hun vermogen op lange termijn willen diversifiëren en buiten het banksysteem willen houden. Kijk rond op onze webshop voor de beste mogelijkheden in fysiek goud en zilver!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]