Goud op weg naar 1800 USD

Arabieren zijn altijd grote fans geweest van goud. Een belangrijk spreekwoord daar is: goud is geld, en al de rest is krediet. In deze tijden is zoiets nog nooit meer correct geweest.

En bepaalde analisten in deze regio gaan zelfs nog verder. Een belangrijke asset management firma in de Verenigde Arabische Emiraten voorspelt zelfs dat het goud dit jaar 1400 USD per ounce zal halen, en tegen het einde van 2017 kunnen we zelfs 1800 USD op de borden zetten. Dat zien we op een nieuwsbericht dat verscheen op Bloomberg.

De argumenten voor dit zijn bekend: de analisten vernoemen een groot probleem bij de centrale bankiers. De redenering hier is dat de Federal Reserve grote fouten aan het maken is, die aanleiding zullen geven tot grotere volatiliteit op de financiële markten en de wereldeconomie. Bovendien zal de groei afnemen, en dat zal aanleiding geven tot nog meer problemen in het financieel bestel. Dat zegt Gary Dugan, een chief investment officer bij Emirates NBD PJSC.

Uit deze visies volgt dan ook dat volgens hem een typische klant 5 tot 10% van zijn totale portefeuille in het goud zou moeten beleggen. De recente dips die we gezien hebben in de afgelopen weken zijn daarom een prima koopgelegenheid voor beleggers die hun allocatie nog een beetje verder willen optrekken.

Bovendien mogen we ook niet vergeten dat de Islamitische wereld aan het evolueren is naar een goudstandaard die gebaseerd is op de Sharia wetgeving. Die verbiedt immers rentebetalingen en het beleggen in industrieën zoals gokken en alcohol. Een groep die gebaseerd is in Bahrain houdt zich bezig met het opzetten van een dergelijke norm. Een goudstandaard gebaseerd op deze wet zou een forse vraag naar fysiek goud inhouden.

Beleggers in het Westen die hun portefeuille goed willen beheren, weten wat te doen: een forse allocatie in het goud opbouwen. De recente koerszwakte is daar een prima instapmoment!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999