Goud op weg naar 1450 USD ondanks hogere dollar

Er zijn nog analisten die bullish zijn voor de goudprijs, ondanks de hogere dollarkoers. Zo zijn analisten van Bank of America Merrill Lynch behoorlijk positief voor de goudprijs. Zij zeggen immers dat er een nieuwe grondstoffen bullmarket op stapel staat en dat goud daarin een grote rol te spelen heeft.

Dit jaar zullen de goudprijzen het weerstandsniveau van 1350 tot 1375 USD per ounce overschrijden. Dat zegt BAML technisch analist Paul Ciana. Hij gaf afgelopen weekend een interview aan de Amerikaanse zender CNVBC. Vanaf dat niveau zou de goudprijs zelfs nog verder kunnen stijgen tot een niveau van 1450 USD. Het is geleden sinds mei 2013 dat de goudprijs nog aan dat niveau noteerde.

De goudprijzen zijn al zes jaar bezig met het vormen van een basis. In de technische termen kunnen we zeggen dat hoe sterker de basis is die wordt gevormd, hoe hoger het mogelijke rendement is. Je ziet heel duidelijk dat goud bezig is met het vormen van deze krachtige basis.

Nu moeten we uiteraard wel zeggen dat de goudprijs de afgelopen weken serieuze neerwaartse druk heeft ervaren door de stijgende dollarprijs, maar deze analist is er alvast van overtuigd dat de Amerikaanse dollar niet lang meer een blokkerende factor zal zijn voor de goudprijs. Hij verwacht immers dat zowel de Amerikaanse dollar als de goudprijs de komende maanden zullen stijgen.

In 2015 waren de financiële condities in de VS ook al aan het verkrappen, net zoals nu. En toen stegen de goudprijzen zowat 12% en de dollarindex 6%. Er zijn dus inderdaad periodes waarin beide activaklassen samen kunnen stijgen.

Bovendien verwacht deze analist dat de goudprijs deel uitmaakt van het ruimere plaatje, en dat dus ook de andere grondstoffenprijzen de komende maanden gaan stijgen. De analist verwacht dus een algemeen breed gedragen grondstoffenrally.

Je merkt dus dat het perfect mogelijk is dat zowel goud als USD in tandem stijgen. Goed nieuws dus voor ons, beleggers in de eurozone. Wij profiteren daar immers dubbel van!

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.