Goud op hoogste peil in één maand

De goudprijs blijft stevig noteren op het hoogste peil in één maand. Een bepaalde bank voorspelt deze week zelfs nog hogere prijzen voor het gele metaal, waarbij de doelstelling ligt op 1300 USD per ounce.

Goud wordt momenteel gedreven door verschillende factoren. De eerste is de Fed, die nog altijd vrij ‘dovish’ is. Er zijn zelfs verschillende analisten die denken dat er niet meteen een renteverhoging aankomt in de VS. Bovendien is er opnieuw heel wat politieke onzekerheid overal ter wereld. De Amerikaanse dollar blijft ook zwak, en dat is een mooie cocktail voor een stijgende goudprijs.

Gelet op de huidige politieke omstandigheden en de opkomende onzekerheid over de Amerikaanse renteverhogingen en het ruimere monetaire en begrotingsbeleid, denkt TD Securities dat er verdere opwaartse ruimte is voor de goudprijs. Het is volgens de analisten van deze instelling best mogelijk dat we naar de bovenkant evolueren van de bandbreedte net onder de 1290 USD per ounce.

Het edelmetaal kon vorige week in het bijzonder profiteren van het vrijgeven van de notulen van de FOMC van de meeting van 2 en 3 mei. Die bleken uiteindelijk meer ‘dovish’ te zijn dan verwacht.

De leden van de FOMC blijven maar talmen met verdere rentestijgingen. Ze willen eerst bevestiging krijgen dat de vertraging in de VS in het eerste kwartaal tijdelijk was, voor ze verdergaan met de verkrapping van de rentevoeten. Dit gaf aan dat voorzitster Yellen een beetje meer bezorgd is over de zwakte van de Amerikaanse data. De vooruitzichten op een renteverhoging zwakken dus af. Dat geeft het edelmetalencomplex uiteraard een boost.

Daarbovenop komen nog eens verdere geopolitieke spanningen die werden ingegeven door het feit dat de VS en Japan nog sterkere sancties hebben aangekondigd tegen Noord-Korea, nadat bekend geraakte dat de natie weer een aantal rakettests had uitgevoerd.

Voor beleggers is het dan ook zeer duidelijk dat zij een flinke positie in goud en zilver moeten aanhouden in deze omstandigheden. Je portefeuille zal je er dankbaar voor zijn!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999