Goud kan nog eens 50% stijgen onder volgende US president

De stierenmarkt in het goud is nog heel jong, en het is best mogelijk dat de goudprijzen de komende vier jaar, onder het volgende Amerikaanse presidentschap, nog eens 50 procent stijgen. Dat blijkt uit een interview op Bloomberg Intelligence.

Onder het presidentschap van Trump steeg de goudprijs met 50% op amper vier jaar tijd. Dat is uiteraard te danken aan de enorme liquiditeit die in deze periode werd gecreëerd. Er is geen reden waarom het edelmetaal met minstens zoveel nog eens zou kunnen stijgen in die periode, zegt grondstoffenstrateeg Mike McGlone in dit interview aan Kitco. ‘Tijdens de volgende administratie in de VS kan dit best nog eens de helft stijgen.’

Na de verkiezingen van 2020 denkt de strateeg dat de goudprijs van 2000 dollar per ounce van weerstand naar steunniveau zal gaan. ‘Volgens mij zit goud in een gelijkaardige situatie als in 2011, toen de goud stierenmarkt begon. Het metaal is momenteel de stierenmarkt die 20 jaar geleden begon aan het hervatten,’ zei hij.

Goud zal waarschijnlijk het meeste stijgen indien de Democraten het pleit winnen op 3 november, hoewel de uitslag van de verkiezingen nog een tijd op zich kan laten wachten.

“Volgens mij gaan de Democraten het overnemen, en dat is goed voor goud. We zullen dan behoorlijk wat begrotingsstimulus krijgen. De FED zal er dan nog een schepje bovenop doen.’

Goud is technisch en fundamenteel nog steeds bijzonder bullish. De fundamentals zijn de stijgende schuldgraad versus bbp, en de alomtegenwoordige QE. De Amerikaanse dollar heeft mogelijk gepiekt en de volatiliteit op de aandelenmarkten uitgebodemd.