Goud heeft geen vaste grond onder de voeten

De Amerikaanse dollar heeft in feite het gras onder de voeten gemaaid van de goudprijs. De USD noteert bijzonder sterk op dit moment en fungeert als een veilige haven. Technische analisten zeggen dat het bijzonder belangrijk zal zijn om het technische niveau van 1269 te behouden. Indien dat neerwaarts doorbroken wordt, dan is het best mogelijk dat we een verdere versnelling zien van de neerwaartse trend. Opletten geblazen dus!

Het gele metaal heeft het deze week zeker niet onder de markt gehad. De belangrijkste reden is uiteraard de herstelbeweging die we gezien hebben bij de aandelen. De geopolitieke spanningen die we over de hele wereld zien, zorgen ervoor dat de Amerikaanse dollar de bovenhand krijgt op de goudprijs.

De dollarindex is al een hele tijd bijzonder sterk, de risicobereidheid gaat fors hoger, en bovendien gaan de Amerikaanse rentevoeten dan ook nog eens hoger. Typisch profiteert het goud daarvan, maar nu hebben we gezien dat het goud daar niet van profiteert, integendeel, de interesse gaat vooral uit naar de USD.

Goud heeft momenteel dus niet echt een stevige bodem onder de koers zitten. Het voelt nog altijd aan als een verzwakking. Een daling onder het kritieke niveau zou wel eens kunnen zorgen voor een afzwakking naar de 1160 USD per ounce. Dat is eerder onwaarschijnlijk, maar je weet natuurlijk nooit.

De beste strategie bij goud en zilver is om te accumuleren op zwakte. Dat is de beste manier om gemiddelden op te bouwen.