De manipulatie van de goudprijs blijft niet duren!

Eerder deze maand organiseerden we ons goudevent op de Corda campus in Hasselt en een onderwerp dat toen heel even aan bod kwam in de presentatie van Willem Middelkoop, is de laatste weken weer actueel.

De manipulatie van de koersen van Goud en Zilver (dan bedoelt men meestal manipulatie van de prijs naar beneden).

In deze nieuwsbrief proberen we dat woord (manipulatie) zo weinig mogelijk neer te schrijven, al was het maar omdat we allemaal de neiging hebben om elke prijsbeweging die NIET naar onze wens verloopt, als snel in het hoekje van manipulatie te zetten.

Maar de hoofdreden waarom we het zelden over manipulatie hebben, is dat spaarders en beleggers gewoon de partij zijn die toelaten dat de markt gemanipuleerd wordt!

Eerder deze maand organiseerden we ons goudevent op de Corda campus in Hasselt en een onderwerp dat toen heel even aan bod kwam in de presentatie van Willem Middelkoop, is de laatste weken weer actueel.

Er bestaat geen enkele twijfel over het feit dat indien/wanneer spaarders en beleggers zouden kiezen voor “echt”, fysiek edelmetaal, het simpelweg ONMOGELIJK is om de koersen van Goud en Zilver nog langer te manipuleren.

Zo simpel is het!

Niet overtuigd? Google dan gewoon even “collapse of the London Gold Pool” om te lezen hoe acht van de machtigste landen ter wereld, waaronder zowel België als Nederland, een hele dure les betaalden toen ze probeerden de “echte” fysieke goudmarkt te manipuleren in de jaren 1960.

Op lange termijn faalt manipulatie ALTIJD.

Het “probleem” voor de goudmarkt vandaag is ook overduidelijk: De prijs van goud, die wordt simpelweg niet gemaakt door de handel in fysiek, weldoor het verhandelen van papier.

We kennen helaas geen goed spreekwoord in het Nederlands om dit te illustreren maar in het Engels bestaat zoiets wel: “The tail is wagging the dog”, het minst belangrijke (de staart – papieren markt), is dominant ten opzichte van wat wel belangrijk is (de hond zelf – fysieke markt). 

Het goede nieuws? Het moment waarop die papieren markt faalt komt elke dag dichterbij, en dan MOET al het kapitaal dat in goud wil, langs de fysieke markt passeren.

Dit kan je moeilijk overschatten:

Vandaag worden er op de markten in Londen (LBMA) en New York (CME) samen goudcontracten verhandeld voor zo’n 6.000 ton aan onderliggend goud (goud dat natuurlijk voor het overgrote deel niet bestaat). Tegelijkertijd schatten wij de fysieke goudhandel, waar er dus echt goud van hand tot hand gaat, op ongeveer 40 ton per dag. 

Wanneer nu de papieren markt faalt (manipulatie van de prijs stopt), dan gebeurt er iets waar de meeste goudbeleggers niet op voorbereid zijn en waar ze op dat moment nog onmogelijk op kunnen reageren.

Papieren goudcontracten zullen (zo goed als) waardeloos aflopen en AL het kapitaal dat IN goud wil, zal via de fysieke markt moeten passeren!

Daarom is het onze strategie altijd geweest om NIET te kiezen voor de markt die gaat falen (maar nu wel de prijs bepaalt) maar WEL voor de markt die in de toekomst onvermijdelijk zal profiteren van deze natuurlijke en normale gang van zaken!

Fysiek Goud aankopen kan bovendien makkelijk en veilig, onze tip bij de gouden munten is de Moose 1 Ounce uit Canada!

Fysiek Zilver:
De laatste exemplaren van de monsterboxen Krugerrand 2018 vind je hier, bovendien krijg je via de KORTINGCODE KBOX18€ 100 KORTING per box van 500 munten (zolang de voorraad strekt, kortingcode te gebruiken op onze website in het winkellandje).

Meer info?

Aarzel niet om ons te contacteren via e-mailT: 0032 (0) 494 40 20 20 of via de chat functie op onze website!

Tot binnenkort!

Het goud999 team.

P.S. Een voorbeeld van “manipulatie in de praktijk:

Tussen 10 en 18 mei creëerden de banken in New York op de Comex (CME) bijna 85.000 nieuwe goudcontracten “uit het niets”. Geen enkele gram of ounce fysiek goud kwam daaraan te pas.

Deze contracten werden uitgegeven op een moment waarop de vraag naar Goud vanwege speculanten steeg (de wereldbeurzen staan nu weer wat onder druk, dit geeft meer vraag naar Goud).

Normaal verwacht je dat meer vraag ook tot hogere prijzen zal leiden, maar dat gebeurt natuurlijk niet (of te weinig) wanneer je zoveel goud kan creëren als je wil om aan de vraag te voldoen (uit het niets).

85.000 contracten in 10 dagen is gemiddeld zo’n 26 ton aan papieren goud extra per dag, terwijl de volledige goudproductie van heel de wereld uit mijnen, ook per dag, zo’n 9 ton bedraagt.
New York is qua verhandelde volumes in goud ook nog eens veel kleiner dan Londen, dus het is waarschijnlijk nog veel erger gesteld met de markt. (maar uit Londen hebben we geen cijfers…) 

ALS de banken in New York de komende dagen en weken de kans schoon zien om deze nieuwe contracten uit de markt terug te kopen aan een betere prijs en vervolgens te vernietigen, dan zullen ze dat waarschijnlijk ook doen. Het zijn dan de speculanten die deze rit op de kar zijn gesprongen van de papieren goudmarkt, die het gelag nogmaals betalen…