Servië koopt goud bij!

De president van Servië, Aleksandar Vucic, maakte vandaag bekend dat zijn land de goudreserves dit jaar nog met bijna 50% zal optrekken. Hij heeft de Centrale bank de opdracht gegeven om de 20,7 ton aan goudreserves die vandaag in de kluizen liggen, op te trekken naar ongeveer 30 ton tegen het einde van het jaar.

Bovendien wil Servië daarna haar goudreserves nog verder uitbreiden, eind 2020 zouden deze goudreserves ongeveer 50 ton moeten bedragen.

Servië was al wel een tijdje bezig met het uitbreiden van haar goudvoorraad, al gebeurde dat de laatste jaren op een eerder gezapig tempo. Volgens officiële cijfers had de Centrale Bank vijf jaar geleden nog zo’n 15 ton Goud.

Maar nu komt er dus een duidelijke versnelling in de aankopen.

Als verantwoording hiervoor, verklaarde Vucic dat Goud meer stabiliteit zal geven voor Servië, op een moment waarop er in de wereld heel wat risico’s zijn.

Van een mogelijk conflict met Iran op korte termijn en de bijhorende chaos in de oliemarkt, tot het conflict met Huawei en de VS of een nieuwe crisis op de financiële markten.

Iedereen die de goudmarkt een klein beetje volgt, die weet dat landen zoals Rusland en China de laatste jaren agressief goud bijkopen. De laatste jaren komen daar ook landen zoals Polen, Hongarije, India en Servië bij.

Vanzelfsprekend kan je je op exact dezelfde manier indekken voor de risico’s die de Serviërs zien. Goud aankopen kan via goud999.

bron: Vecernje Novosti