Goud gaat sowieso naar 1500 USD

De goudprijzen gaan dit jaar naar 1500 USD. Dat is een vrij boude en gedurfde uitspraak maar dat is althans de mening van steeds meer analisten die de goudprijs van nabij opvolgen. Heel wat gespecialiseerde analisten maken immers de ‘call’ dat de goudprijs vrij probleemloos naar de 1500 USD per ounce zal doorstijgen. Enkele van die analisten tekenden present op de Vancouver Resource Investment Conference.

Momenteel bevindt goud zich hoofdwaarschijnlijk op een dieptepunt. De koersen zijn de jongste maanden weer wat aangetrokken, maar in vergelijking met het hoogtepunt van meer dan 1900 USD dat in 2011 werd bereikt, zitten we nog een heel stuk van een toppunt. Maar daar zal geleidelijk aan verbetering in komen. De vraag is niet ‘of’ de prijs zal stijgen, maar wanneer.

Goud is geen echte grondstof maar een monetair metaal dat al meer dan 5000 jaar zijn strepen ruimschoots verdiend heeft. Dit zal ook in de toekomst zo zijn. Uiteraard zijn er steeds cycli waar het edelmetaal doorheen moet. Dat is in het verleden altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven.

De stijging richting 1500 USD is nog maar het begin. Daarna gaan de technisch analisten een positief momentum zien en nog meer op de kar gaan springen.

Een belangrijke reden om positief te zijn is dat je op dit moment echt niemand enthousiast kan maken voor een belegging in goud. Iedereen wil alles weten over crypto of aandelen maar van goud moeten ze niks weten.

Blijf dus regelmatig accumuleren en vergeet ook zilver niet!