Goud en zilver op laagste peil in 12 maanden

We kunnen niet zeggen dat de goud- en zilverprijzen sterk op koers liggen, wel integendeel. Tijdens de handel dinsdagnamiddag bereikten beide edelmetalen het laagste peil in 12 maanden tijd. Een nieuw laagtepunt doet het sentiment van beleggers uiteraard geen deugd.

Een van de belangrijkste redenen voor de daling is dat de voorzitter van de Fed, Powell, getuigde voor de bankcommissie van de senaat. Hij gaf daar een vrij optimistisch beeld van de Amerikaanse economie en inflatie. De handelaars extrapoleerden dit naar een stelling dat de Fed de rentevoeten waarschijnlijk geleidelijk zal blijven optrekken. Powell gaf ook nog mee dat het lastig is om de handelsdisputen en de impact ervan op de Amerikaanse economie in te schatten.

Een andere belangrijke markt is de olieprijs. Die prijs is gedaald tot net onder de 68 USD per vat. Er is al heel lange tijd een aanzienlijke correlatie tussen goud en olie, en die komt vandaag ook weer tot uiting. Een olieprijs die in een neergaande trend zit, is ook ongunstig voor andere grondstoffenmarkten, inclusief de metalen.

Wanneer we naar het technische plaatje kijken, dan hebben de goudberen de overhand. Het beeld ziet er immers niet schitterend uit. Een aantal steunlijnen werd doorbroken en het wordt niet gemakkelijk om de schade op de grafiek zomaar ongedaan te maken.

Op fundamenteel vlak zijn en blijven goud en zilver screaming buys. Je moet ervoor zorgen dat deze edelmetalen een aanzienlijk gedeelte van je portefeuille uitmaken. Je zal er geen spijt van krijgen.

De tijd om te handelen en te kopen is nu!

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.