Bank of America Merill Lynch: Dit zou wel eens DE tijd kunnen zijn om goud te kopen

Goud daalt vandaag verder, nadat het gisteren al behoorlijk door haar hoeven zakte. Ondertussen noteert het op het laagste punt in een jaar tijd.

Goud daalde sinds haar piek dit jaar in april op 1.365 dollar per ounce al meer dan tien procent.

Met een goudprijs onder de 1.230 dollar per ounce zou dit dan toch eindelijk het moment kunnen zijn om het edelmetaal in te slaan.

Dat is wat een recordaantal fondsmanagers in het maandelijkse onderzoek van de Bank of America Merrill Lynch (BAML) aangeeft. Zij menen dat het edelmetaal ondergewaardeerd is.

Minstens 17 procent van de door BAML ondervraagde fondsmanagers geeft aan dat goud verhandeld wordt onder de werkelijke marktwaarde.

Strategen bij de bank hebben na analyse van de enquêteresultaten aangegeven dat beleggers die op zoek zijn naar een ‘contraire positie’ aandacht zouden moeten besteden aan het edelmetaal.

BAML: “We cyclically advise contrarian bears to position for ‘peak profit, peak policy stimulus’ theme via long gold, short U.S. tech”

De opmerkingen van de bank komen op een moment dat goud continue lager blijft gaan, waarbij het de laatste 30 dagen al meer dan 4 procent daalde.

Ondertussen kan Wall Street haar ogen niet afhouden van een ETF met een hefboom op de goudmijnbouwaandelen.

De Direxion Daily Gold Miners Bull 3X Shares, bekend onder de ticker NUGT, kende gisteren vanaf 13.19 uur New York-tijd een enorme piek in de handel.

Meer dan 80 miljoen aandelen, ter waarde van ruim 1,8 miljard dollar werd er verhandeld. Dat betrof het grootste volume dat het 1,2 miljard dollar grote fonds ooit zag en 10 keer de gemiddelde dagelijkse omzet van het afgelopen jaar.

De reden? Volgens Dave Lutz, hoofd ETFs bij JonesTrading Institutional Services, de flinke daling van de goudprijs.

Het edelmetaal zakte meer dan 1 procent tot iets boven de 1.220 dollar per ounce, wegens de wederom aantrekkende dollar en de opmerkingen van de voorzitter van de Federale Reserve, Jerome Powell, die aangaf dat de centrale bank er bij blijft de rente geleidelijk te verhogen.

Bronnen: Bloomberg, Kitco

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999