Goud: de maniefase is in aantocht!

Er wordt weinig of niet over gesproken in de mainstream media, maar het was wel heel erg duidelijk: de Britten stonden in lange rijen aan te schuiven om goud te kopen in de straten van Londen. Het feit dat ze dat doen, betekent dat de Britten enorm bezorgd zijn over de veiligheid van hun financiële activa.

Het is dan ook geen verrassing dat een van de strafste goudbeleggers aller tijden, namelijk Doug Casey, een interview heeft gegeven aan Future Money Trends. De bekende belegger met een fenomenaal track record en een legende in de mijnbouwsector zegt het al verschillende jaren, en hij stapt niet af van zijn visie: goud zal veel hoger gaan dan iemand ooit kan indenken. We zitten al verschillende jaren in een relatieve kalmte, maar nu gaan we pas echt in het oog van de storm komen te zitten, zegt Casey. En zoals we al hebben gezien in Londen, Griekenland en Argentinië in het afgelopen decennium, kunnen deze stormen enorme schade toebrengen aan het financieel systeem.

Casey zegt dan ook onomwonden dat we aan het begin staan van een nieuwe en enorme stierenmarkt in goud, die ons zal brengen tot nieuwe hoogtepunten waarbij goud hoger zal gaan dan iemand ooit kan indenken.

Volgens Casey kunnen we met gemak een koers van 5000 USD zien per ounce voor het goud, en dat is omdat we aan de vooravond staan van een monetaire crisis van historische proporties.

Net door het enorme geld drukken van de centrale banken over de hele wereld zitten we op een point of no return. Daardoor zal de ziekte van de doodzieke patiënt nog een stuk langer duren dan verwacht. Casey investeert trouwens niet alleen in het fysieke goud, maar ook in goudmijnaandelen. Heel weinig mensen zijn belegd in goud, en daardoor is het potentieel zo groot. Op het einde van de rit, tijdens de maniefase, zal iedereen over goud spreken tijdens feestjes en dan is het moment om te verkopen.

Maar zover zijn we nog lang niet, want het feest moet nog beginnen. Profiteer ervan!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]