Een Londense gold rush

Nadat vrijdag duidelijk werd dat het Verenigd Koninkrijk gestemd had voor een Brexit schoot de handel in het edelmetaal omhoog. Goudhandelaren in Londen geven aan dat ze nog nooit zoiets hebben meegemaakt.

Ze beschreven een massale beweging van consumenten om goud te verkopen, de goudprijs stond immers in ponden op een gegeven moment zo’n 17 procent hoger, maar ook een massale aankoopbeweging. Michael Cooper, commercieel directeur bij ATS Bullion:

Anybody who’s got a spare pound to put into gold is doing it. We’re buying pretty much everything we can from the refiners. They’re not going to get enough in to fill all the orders. We’re doing 10 times the business we normally do

BullionVault, een online tradingplatform in goud, kende zijn drukste dag ooit. Klanten verhandelden vrijdagmiddag om 14.00 uur al voor 32.2 miljoen dollar aan goud. Dat is meer dan dat er in 2015 gemiddeld verhandeld werd per twee weken, aldus Adrian Ash, hoofd research bij het in Londen gevestigde bedrijf.

Goudhandelaar Baird & Co zette mensen van andere afdelingen in om de vele telefoontjes te beantwoorden. GoldCore oprichter Mark O’Byrne gaf aan dat er een record aan online verkopen plaats vond en de telefoons roodgloeiend stonden.

Volgens Google Trends was het zoekresultaat voor “buy gold” erg in trek. Het aantal keren dat er op gezocht werd ging met 400 procent omhoog. Ook O’Byrne gaf verder aan dat het aantal kopers toch vele malen groter was dan het aantal verkopers. O’Byrne:

There has been sizable selling but sellers are vastly outnumbered by buyers. We may have to restrict trading to existing clients if we continue to see this level of demand

Bronnen: Bloomberg, Bangkok Post, Mining

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]