De wereld is veranderd

het UK om de Europese Unie te verlaten, zindert nog na. Het heeft een enorme rush richting veilige activa veroorzaakt. Daar rekenen we goud en staatsobligaties bij. Toen de stem kwam om de Europese Unie te verlaten, steeg de goudprijs met maar liefst 22% in sterling!

De goudprijs in USD heeft de grootste stijging gekend in meer dan 8 jaar, sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008. We gingen met gemak naar een koers van maar liefst 1358 USD per ounce. Het psychologisch en technisch erg belangrijke weerstandsniveau van 1400 USD per ounce verschijnt waarschijnlijk bijna op de koerstabellen. Zilver steeg ook fors in het zog van het goud en handelde in de buurt van 17,70 USD per ounce.

Voor de goudbeleggers is de Brexit uiteraard een grote win. Nu de groei van de wereldeconomie op een enorm laag pitje draait, en de recessierisico’s bijzonder sterk zijn toegenomen, vluchten beleggers steeds meer richting goud. De centrale bankiers hebben nu al geen kruit meer om te verschieten. De politieke en financiële fallout is nu al enorm te noemen. De wereldwijde financiële markten zijn ook gecrasht door de Brexit, en de Dow Jones daalde met maar liefst 500 punten. Aan de andere kant daalden de rentevoeten op de veiligste obligatierentes in een furieus tempo.

Nu de risico’s hand over hand zijn toegenomen en de onbekende effecten op de valuta’s, wereldhandel en aandelen sterk zijn toegenomen, zit er een grote kans  in dat de Fed dit jaar geen renteverhoging zal doorvoeren, maar wel een renteverlaging. Ook de voormalige Fed-voorzitter Ben Bernanke waarschuwt voor bijzonder grote risico’s, en zegt dat dit de ergste periode is sinds hij een publiek mandaat opneemt. Dat vertelde hij in een interview aan CNBC. Deze periode is volgens hem met niets te vergelijken, zelfs de crisis uit 1987 niet, toen de Down Jones met 23% daalde.

Als er een renteverlaging komt, dan is er wel één ding zeker: de goudprijs zal niet omhoog gaan, maar omhoog spuiten!

Verstandige beleggers weten dan wat te doen en slaan nu nog de nodige voorraad goud en zilver in, voor het te laat is en er zelfs geen edelmetalen meer te krijgen zijn.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999