Goud, de bodem is nabij : volgend jaar 1400 USD

ABN Amro heeft geen geweldig trackrecord wanneer het aankomt op het voorspellen van de goudprijzen, maar ditmaal willen we ze wel het voordeel van de twijfel geven. Zij zeggen immers een positieve boodschap mee voor de goudprijs.

Ze stellen in een recente post dat de goudprijzen een bodem naderen, en dat er in 2019 een aanzienlijk herstelpotentieel is. ABN Amro gaf dit mee in hun maandelijkse grondstoffenupdate.

De augustus comex goudfutures sloten de week negatief af. Ze bereikten op vrijdag het laagste peil in 12 maanden en noteerden even rond de 1237 USD per ounce alvorens licht te herstellen richting 1241 USD per ounce.

Het metaal had te lijden onder het gebrek aan risicoaversie op de financiële markten aangezien de wereldwijde financiële markten vorige week het hoogste peil in verschillende weken bereikten.

Door de hogere Amerikaanse dollar, de dreigende handelsoorlog tussen de VS en China, de neerwaartse aanpassingen van de groei in de eurozone en de dalende Chinese yuan zijn de goudprijzen zwak geweest. Dat zegt Georgette Boele in een rapport.

Maar Boele heeft goed nieuws voor ons, want de bodem is nabij. Zij schat immers dat goud in het derde kwartaal van dit jaar 1225 USD per ounce zal bereiken en daarna zal doorstijgen tot 1250 USD in het vierde kwartaal.

De analiste zegt duidelijk dat de zwakke periode bij de edelmetalen nog niet achter ons ligt, maar dat de prijzen dichtbij een bodem noteren.

Het belangrijkste obstakel voor goud dit jaar zullen de stijgende dollarkoersen zijn, bijkomende renteverhogingen van de Fed en stijgende rentevoeten op Amerikaans overheidspapier.

Maar het geduld van beleggers zal volgend jaar beloond worden, want dan stijgen we door tot maar liefst 1400 USD per ounce.

Goed nieuws dus, maar beleggers moeten wel een beetje geduld kunnen oefenen. Laten we hopen dat ABN Amro dit keer een betere trackrecord heeft en dat we kunnen genieten van een knaller bij het goud en natuurlijk liefst ook bij de andere edelmetalen!

[xyz-ihs snippet=”goud”]