De best presterende TSXV-beursgenoteerde junior goudmijnbouwaandelen

De goudprijs vertoonde dit jaar gedurende bijna het gehele tweede kwartaal een neerwaartse trend. Terwijl het erin slaagde de 1.352,80 dollar per ounce aan te tikken op 11 april, daalde het tot een huidige 1.240 dollar per ounce en sloot het het tweede kwartaal af met een zes procent verlies.

Toch weten verschillende bedrijven in de goudmijnbouwsector behoorlijke winsten neer te zetten. De lijst hieronder werd gegenereerd op 9 juli 2018 met behulp van de Globe en Mail marktgegevensfilter.

Het toont die TSXV-goudmijnbouwaandelen die de grootste koerswinsten van het jaar tot nu toe neer wisten te zetten. Alleen bedrijven met een marktkapitalisatie boven de 10 miljoen dollar zijn inbegrepen. De TSXV (TSX Venture Exchange van Toronto) betreft de Canadese beurs voor bedrijven met een kleine marktkapitalisatie.

1. Minaurum Gold

Winst dit jaar tot nu toe: 130,77 procent. Minaurum is een regionaal exploratiebedrijf die zich richt op de exploratie en ontwikkeling van hoogwaardige goud- en zilverprojecten in de zuidelijke staat Sonora (Mexico). Het bedrijf is gecrediteerd voor de exploratie van meer dan 200 miljoen ounces zilver en 8 miljoen ounces goud. Minaurum heeft daarbij 2 miljard dollar aan eigen vermogen en schuld voor de ontwikkeling van het project.

2. Pacton Gold

Winst dit jaar tot nu toe: 125,81 procent. Pacton Gold betreft een Canadees junior exploratie bedrijf gericht op aankoop, exploratie en uitbating van minerale activa in de belangrijkste mijnbouwlocaties in de wereld. Zij is vooral actief in Australië.

3. Medgold Resources

Winst dit jaar tot nu toe: 113,51 procent. Medgold is een op Servië-georiënteerd junior exploratiebedrijf dat zich richt op goud- en zilver projecten in de vaak onderbelichte Oligo-Miocene gordel van Zuid-Servië. Het bedrijf concentreert zich op de exploratie van hoogwaardige en dicht aan de oppervlakte aanwezige mineralisering binnen de grote minerale gordel van Tethyan.

4. Firesteel Resources

Winst dit jaar tot nu toe: 88,24 procent. Firesteel Resources betreft een junior mijnbouwbedrijf met een goudmijn in Finland die bijna in productie kan worden genomen. Finland wordt momenteel beschouwd als de nummer een mijnbouw jurisdictie ter wereld.

5. Majestic Gold

Winst dit jaar tot nu toe: 60 procent. Majestic Gold is een open pit goudmijnbouwproducent in de provincie Shandong, China. De goudmijnbouw in Shandong is goed voor zo’n 25 procent van China’s goudproductie. Eind mei gaf het bedrijf zijn resultaten over het tweede kwartaal vrij, waarbij het een recordproductie aan goud noteerde. Het kende een stijging in productie van 43 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het kwartaal daarvoor kende zij ook al een recordproductie, waarbij het een stijging liet zien van 32 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017.

Bron: Investing News

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”goud”]