Goud als bescherming tegen een implosie van het systeem

Het bancaire systeem wordt elke dag zwakker en zwakker. De balansen van de centrale banken bereiken astronomische niveaus. Het is duidelijk dat vooral de ECB alles op alles zet om de inflatievooruitzichten op te krikken.

Daarbij wordt geen enkel taboe uit de weg gegaan. Ook het opkopen van aandelen, in navolging van de inspanningen die al geleverd werden bij de obligaties, is een van de uitgesproken mogelijkheden geworden.

De vraag is natuurlijk hoe je je tegen al deze waanzin kunt beschermen. David Waring, de voormalige topman van Forex Capital Markets LLC, zei dat beleggers goud op de eerste plaats moeten beschouwen als een bescherming tegen een economische neergang.

“Er is misschien maar een kans van 5% dat de economie en het monetair systeem implodeert, maar als je goud koopt, dan verzeker je je tegen dat risico. Indien je vandaag een goudstaaf hebt en die in de kluis stopt, is de kans groot dat die meer waard zal zijn dan de 100 dollar die je de komende 50 jaar in een kluis stopt.

Het is de bekende boutade: iemand zei ooit eens dat je 10% van je vermogen in goud zou moeten stoppen, en hopen dat het de slechtste belegging wordt die je ooit doet.

Bij Goudhub zien we goud nog als veel meer dan louter een verzekering. We zien het als een echte belegging die enorm goed kan presteren de komende jaren. We zijn ervan overtuigd dat we ons voor goud en zilver in een seculaire stierenmarkt begeven. Die wordt onderbroken door cyclische correcties, maar op lange termijn is de richting duidelijk: omhoog! Dit in tegenstelling tot een seculaire berenmarkt zoals bij aandelen, die neerwaarts gericht is op lange termijn en onderbroken wordt door hevige en scherpe stijgingen.

De richting is echter heel duidelijk en beleggers die op lange termijn willen meesurfen op een enorm sterke trend, kunnen niet om goud en zilver heen.

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]