Goud 99% gekoppeld aan de USD

Goud is nu op weg naar de vijfde opeenvolgende maandelijkse daling. Analisten kijken daarom op de eerste plaats naar de Amerikaanse dollar voor richting. Ze voegen eraan toe dat de greenback een zeer belangrijke invloed uitoefent op de goudprijs.

De goudfutures stabiliseren momenteel rond de 1206 USD per ounce. Maar dat neemt niet weg dat het gele metaal zijn langste maandelijkse verliesreeks neerzet sinds 2013. De afgelopen 30 dagen is de goudprijs alweer meer dan 2% verloren.

De debatten over de richting waarin de goudprijs gaat, lopen in alle richtingen. Analisten blijven hoopvol dat het gele metaal de volgende weken opnieuw wat gaat kunnen stijgen. Enerzijds zijn er analisten die stellen dat er een bodem is die wordt gevormd, en dat we een beetje kunnen herstellen. Anderzijds zijn er mensen die stellen dat de technische steunen doorbroken worden en dat we nog lager kunnen gaan.

Heel wat analisten zijn echt overtuigd dat we voor 99% worden gedreven door de richting van de Amerikaanse dollar. Indien deze wat kan dalen, zou dus de goudprijs kunnen stijgen.

Dat is een redenering die op het eerste gezicht steek houdt, maar op langere termijn zijn de drivers toch iets anders. We zitten immers in een geopolitiek klimaat dat bijzonder instabiel is. Dat kan op elk moment problemen geven. De goudprijs is op de eerste plek een indekking tegen een dergelijk probleem. Het wil niet zeggen dat omdat de goudprijs op dit moment zwak is dat deze in de toekomst niet meer zal stijgen.

Momenteel zijn beleggers heel gerust op de financiële markten en denken ze dat alles zijn gangetje wel zal gaan. Dat zal voor mensen een ruw ontwaken worden.

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.